Midzomernacht

//Midzomernacht

Midzomernacht

Wedstrijdverslag

door: Ineke van der Graaf

MIDZOMERNACHT wedstrijd spelvorm GREENSOME ZONNEWENDE

Dit stond er in de Wedstrijdkalender en dat klinkt natuurlijk spannend. In deze Corona-tijd kunnen Eddy en ik wel iets spannends gebruiken en ook de Culinaire hoogstandjes van Evert, trokken ons aan, dus togen wij op 19 juni naar de baan.

Wij kregen een uitgebreide beschrijving mee, hoe de scores verwerkt moesten worden, maar dat was van later zorg, dus op naar onze eerste hole, waar ons een heerlijk Scandinavisch voorgerecht geserveerd werd. In Scandinavië wordt de Zonnewende uitvoerig gevierd, dus daar haakte Evert met zijn zalm op in. Het kostte moeite om die gezellige picknicktafel te verlaten, maar de Greensome Strokeplay op Oost wachtte op ons en met niemand voor ons en een heerlijke temperatuur, speelden wij goed. Maar nooit te snel blij worden met golfen……..

Na 9 holes een heerlijk hoofdgerecht op het terras van de Putter. Oh wat een feest weer en wij namen er natuurlijk een wijntje bij. We moesten wel even doorzetten om aan de volgende lus te beginnen. Dat werd Greensome Stableford. Door dat glaasje wijn speelden wij wel relaxed en soepel, maar kwam het wel goed uit, dat je de beste afslag mocht kiezen. Met Louis en Gon genoten wij van de alweer wat groenere fairways en van deze leuke spelvorm.

Na afloop weer naar het terras, waar het dessert werd uitgeserveerd. Maar eerst het invullen/berekenen van de scorekaarten. Na een paar keer lezen van de handleiding, moest er opgeteld, afgetrokken, opgeteld en weer afgetrokken worden en kwam er op onze kaart een 10 uit. Niet gebruikelijke voor een golfscore-kaart, maar bij een “Zonnewende” moet alles kunnen. En laat die 10 nu het winnende getal zijn (netto score strokeplay (oost) -/- stablefordpunten (noord))!

Onze achtervolgers met 11 pt waren:
An Franken en Leo Jansen
Nita Bos en Jos Schoot Uiterkamp
Hanneke Looijen en Tera Arends

Na de heerlijke aardbeien met ijs, slagroom etc. kwam de wedstrijdleiding aarzelend vragen of wij plaats wilden maken voor de volgende flights die er aankwamen i.v.m. de 1.50m regel. Ja het is nog steeds Corona tijd en om half 9 weer thuis bij een Midzomernachtwedstrijd is ook niet gebruikelijk. Maar voor ons is het een opening naar een geweldige golfzomer en hierbij wil ik Gon en Louis, de Evenementencommissie en Evert bedanken voor deze “heerlijke” dag.

De winnaars

TeamScore
1Ineke en Eddy van der Graaf10
2An Franken / Leo Janssen11
3Nita Bos / Jos Schoot Uiterkamp11
4Hanneke Looijen / Tera Arends11

Fotoalbum

Hier vind je de foto’s van dit evenement.

Door |2021-06-21T21:47:12+02:0021/06/2021|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie