Desirée Mouw – Trip Nice & Monaco

//Desirée Mouw – Trip Nice & Monaco

Desirée Mouw – Trip Nice & Monaco

Verslag

door: Desirée Mouw

Als greenkeeper Student of the Year had ik de eer een trip te maken met alle winnaars en Eric van Wijhe en Monique van Slobbe van ICL Growing Solutions en Nick Verbeet van Vos Capelle. De trip ging naar Nice en Monaco. Het begon met een beetje kwakkelend weer, maar gelukkig werd het weer beter toen we aankwamen bij Golfclub Royal Mougins. Wat een prachtige baan. En net zoals bij onze baan hebben ze daar een dubbele green. De baan was qua omgeving open, maar ook soms gesloten door bossages. Je moest zelfs een spoorweg over om naar de volgende lus te gaan. Erg leuk en mooi om te zien. We werden ontvangen door Paul Goettelmann, de hoofdgreenkeeper, die alle tijd nam om ons zijn baan en machinepark te laten zien. Ik heb een hoop geleerd over de grassen en hoe die onderhouden moeten worden in dit klimaat.

Daarna hebben we een trip naar Monaco gemaakt met een sightseeing. Erg leuk om Monaco eens gezien te hebben. Een wereld apart. Na deze sightseeing hebben we een fietstocht gemaakt door Nice, zowel het nieuwe als het oude gedeelte. Prachtige stad, vooral het oude gedeelte.

De laatste dag gingen we naar het voetbalstadion van OGC Nice, ik ben een leek als het gaat om voetbal, maar het onderhouden van een voetbalveld heeft mijn interesse wel gewekt. Jérémie Malé, de groundsman van OGC Nice heeft het niet makkelijk als het gaat om het onderhouden van zijn grasmat. Het is een hybride grasmat (kunstgras en echt gras) waaronder vulkanische stenen zitten. Dit zorgt ervoor dat er weinig mogelijkheid is voor het gras om diep te wortelen. Hij moet dan ook een ander plan van aanpak kiezen en dat doet hij door schimmels te gebruiken die onder de grasmat samenwerken. Toch is het voor hem elke keer de vraag hoe hij de grasmat een uur later aan treft. Ook heb ik achter de schermen mogen kijken in de kleedkamers van de voetballers en de plaats waar de persconferenties worden gehouden. Zeer interessant.

Ik heb een hoop geleerd van Paul en Jérémie, maar ook van de rest waar ik mee op pad was. Wat een vakkennis hebben ze en een passie voor het vak. En wat leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen kijk heeft op het onderhouden van de grasmat. Iets om nooit te vergeten!

Door |2024-04-22T10:27:42+02:0022/04/2024|Categorieën: Communicatie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Coen Holstege 23 april 2024 om 18:47 - Antwoorden

    Wat een geweldige ervaring moet dat geweest zijn! Het is echt bijzonder om te zien hoe mensen met zoveel passie en kennis hun vak uitoefenen, of het nu gaat om het onderhouden van golfbanen of voetbalvelden.

Geef een reactie