BaanInfo

/BaanInfo
BaanInfo2022-03-07T19:17:16+01:00

logo de-nunspeetse-39x45_gscGa de uitdaging aan bij ‘De Nunspeetse’

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe.

Dankzij de ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze sfeervolle 27-holes bosbaan met A-status.

Verhoogde afslagplaatsen, met een fraai uitzicht op datgene wat komen gaat, maakt je golfronde op Het Rijk van Nunspeet tot een belevenis. De zandgrond, het geavanceerde beregeningssysteem en het zorgvuldige baanonderhoud zorgen ervoor dat de baan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeert.

De baan heeft verder een 6-holes par-3 lus en voldoende mogelijkheden om het lange en korte spel en het putten te oefenen. De baan is ontworpen door baanarchitect Paul Rolin en is één van de vier banen van Het Rijk.

Het beheer van de golfbaan is gericht op het ontwikkelen en behouden van de natuurwaarden. Wij verwachten dat binnen afzienbare tijd het prestigieuze GEO-certificaat voor duurzaam onderhoud aan de baan wordt toegekend.

De Noord-lus heeft een uitdagende 6de hole waaraan de statutaire naam van de vereniging, Nunspeetse Golf en Country Club ‘De Verwaeyde Sandbergen’ is ontleend. Deze hole is berucht bij golfminnend Nederland.
In 2016 is de Noord-lus flink onderhanden genomen waarbij onder andere de greens minder in de schaduw van de bomen zijn komen te liggen, waardoor er minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

De Oost-lus vraagt op de 1ste hole vooral voor de witte en gele tees een rechte afslag. Smal met rechts water en links bomen. Een fairway bunker 100 meter voor de  green maakt het veel golfers lastig. Ook de vernauwing van de fairway naar de green toe, omgeven door bomen aan linker- en rechterzijde maakt deze hole nogmaals tot een uitdaging. Een positieve mind is belangrijk om deze par-5 in een respectabel aantal slagen te spelen. Oost-9 heeft een gedeelde green met Noord-9. Als de vlag achterop staat is de kans op een 3-put (of erger) behoorlijk aanwezig.

En dan de Zuid-lus, de meest uitdagende lus met smalle gebieden voor je afslag. Course Management helpt je om de gewenste score te maken. Op Zuid-9 kom je binnen met kritisch publiek op het terras!
Een afslag met een redelijk breed landingsgebied voor de bal. Na circa 300 meter vernauwt de fairway zich en word je geconfronteerd met rechts water afgeschermd door een lange smalle fairway bunker en aan de linkerzijde bos.
Wat een heerlijk gevoel als je de 9de hole in bogey speelt of misschien zelfs in par!

De komende jaren worden de Oost- en Zuid-lus gerenoveerd. Alles met het oog op het behoud van een prachtige en uitdagende golfbaan en een ecologisch en duurzaam onderhoud.