Tips van de Pro – Zuid-8

///Tips van de Pro – Zuid-8
Tips van de Pro – Zuid-82024-02-23T17:52:49+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-8

Hole bespreking Zuid 8

Deze uitdagende, redelijk lange par 3 vraagt om de nodige accuratesse. Kijk goed of de tee waarop je staat naar de richting van de green wijst. De green word bewaakt door twee bunkers aan de voorkant van de green. Aan beide kanten van de green is niet al te veel ruimte om te missen. De juiste afstand slaan is “Key” hier. Speel je je lengtes goed dan bent je in het voordeel. Mocht u de green missen, dan het liefst kort, vanwege de ruime voorgreen en links achter waar de bal opgevangen kan word door een klein walletje.

Pro tip voor de Lage- Handicapper (HCP 9):
Afhankelijk van de vlag positie (geel 171 meter en rood 144) speel een fade vanaf de rechterkant van de tee. Zo creëert u meer kans om de green te raken en meer stop te krijgen op de bal. Vermijd de bunkers en hun kick aan greenkant. Kies je een draw benadering krijg je “de opvang” van de wal erbij.

Pro-tip voor de Mid- Handicapper (HCP 18)
De lengte van geel 171 meter. en 144 meter. van rood, maakt dat het een pittige par 3 blijft. Ga je ervoor, vermijd dan de bunkers door voldoende lengte te genereren. Afhankelijk van waar de vlag zich bevindt speel je een fade (vlag links) of rechts van het midden een draw. Daarmee vangt de wal achter de green uw bal op wanneer u te lang bent.

Pro-tip voor de High- Handicapper (HCP 36)
Bepaal op de tee (rood 144 meter) voor welke score je gaat. Ga je voor een “veilige bogey of dubbel bogey” op deze hole? Verdeel dan de lengte van de hole door twee keer dezelfde afstand te slaan. Kort voor de green (geel 120meter en rood 100 meter) spelen is ook een prima optie. Speel vervolgens een hoge approach of wellicht een “chip and run” naar de green. Probeer de bunkers te vermijden.

Namens “Golfschool Nunspeet”,
Joseph de Rijk
Veel plezier en succes!!