Tips van de Pro – Zuid-9

///Tips van de Pro – Zuid-9
Tips van de Pro – Zuid-92024-02-23T17:53:45+01:00

Zuid-9logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

zuid9

Zuid-9 is een lastige, score bepalende hole met een 350 meter lange waterhindernis rechts langs de fairway. Vanaf de witte tee is deze hole 496 meter vanaf de gele tee 481 meter. Van zowel blauw als rood, waar toch steeds vaker ook heren van afslaan, is de lengte 465 resp 427 meter. De linkerkant van de fairway is de beste richting vanaf de teebox. Toch zie ik vaak golfers van alle niveaus te veel naar links slaan en dan in het bos belanden (door de psychologe dreiging van het water?). Op drive afstand is daar de bal vaak niet te vinden.


Tip voor de lagere handicapper (HCP 18)

De tweede slag is een van de lastigste van de hele baan, er is heel weinig landingsgebied tussen de sterk begroeide heuvel links en het water rechts. Kies een target iets rechts van de heuvel en durf je beste swing te maken. De derde slag is redelijk eenvoudig, maar kijk met je keuze van de club goed naar de diepte van de green en de positie van de vlag. Vanaf de voorkant naar de achterkant meet deze green 36 meter! Neem dus niet te weinig club als de vlag achterop staat! Een te korte approach zal in dat geval vaak een drie put tot gevolg hebben.

Extra tip voor de hogere handicapper
Deze hole kan het beste opgeknipt worden in vier slagen van 120 meter vanaf wit of geel en 110 meter vanaf blauw of rood. Neem een fairway wood van de tee en vervolgens drie keer een club waarmee je ongeveer 100 meter slaat veilig naar de green. Je zult zien dat je bal op deze manier op de breedste gedeelten van de fairway landt. Met deze knip tactiek kun je heel constant een veilige bogey maken. Probeer het, het werkt!

Succes!