Tips van de Pro – Zuid-3

///Tips van de Pro – Zuid-3
Tips van de Pro – Zuid-32021-10-27T18:04:27+02:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-3

Zuid-3 is de eerste van de twee par-3 holes op de zuidlus en zoals het op De Nunspeetse gebruikelijk is, is dit ook ook een niet al te lange hole. Respectievelijk 120, 129, 139 en 144 meter van de verschillende tees is niet echt lang, maar er zijn drie zaken waardoor deze hole toch vaak lastiger speelt dan hij lijkt.

Ten eerste: de wind voel je niet als je op de teebox staat, maar is vrijwel altijd tegen. Ten tweede: zowel links maar zeker ook rechts voor de green liggen twee enorme grote maar vooral diepe bunkers. Ten derde: de van achteren naar voren aflopende green is veel meer downhill dan je zo op het eerste gezicht ziet.

Kortom genoeg zaken om rekening mee te houden wanneer je met een goede score van de green af wilt lopen.

Pro-tip voor de lage handicapper (HCP <9)
Ondanks de hierboven genoemde moeilijkheidsfactoren is dit een hole waar alle scores slechter dan par tegenvallend zullen zijn. Zorg voor genoeg club om in elk geval de bunkers uit het spel te halen. De juiste afstanden kennen van je ijzers is hier van belang. Onder de hole blijven na je afslag levert vaak een birdiekans op. Ben je te ver daarentegen, wees dan tevreden met een tweeput-par.

Pro-tip voor de mid tot hoge handicapper (HCP 18-36)
Neem een club waarmee je er zeker van bent, dat je voorbij de bunkers slaat (houd rekening met de wind). De bunker links is nog wel te doen, maar de bunker rechts is diep, groot en helaas best wel heel vaak slecht geharkt door één van je voorgangers. Een slechte ligging in een voetstap maakt het er niet makkelijker op. Ook de boom die midden in de bunker staat heeft al heel wat ballen opgevangen.
Eenmaal op de green zijn de problemen nog niet voorbij: deze green loopt behoorlijk van achteren naar voren af en een drieput is hier vaker regel dan uitzondering als je een downhill putt over hebt na je afslag.

Het lijkt een relatief eenvoudige hole, maar wees gewaarschuwd.