Tips van de Pro – Zuid-5

///Tips van de Pro – Zuid-5
Tips van de Pro – Zuid-52024-02-23T17:50:08+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-5

Ik ben van mening dat deze lange par 4 hole de moeilijkste uitdaging geeft van alle holes op de Nunspeetse.

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP 18)
Een par scoren op Zuid-5 is geweldig maar een bogey maken op deze lange smalle hole is ook prima. Een goed ‘game plan’ zou kunnen zijn dat je een houten 3 neemt om niet belemmerd te worden door de bomen die rechts voor je staan. Zorg ervoor dat je naar het breedste deel van de fairway slaat en meer ruimte hebt voor een kleine afwijking, bij voorkeur iets aan de rechterkant. Is dit gelukt dan zie je dat de ingang naar het tweede gedeelte van de fairway erg smal is en daarom adviseer ik om een club te gebruiken die bovenop het plateau komt en ongeveer 110 meter voor de green belandt. Van hier uit sla ja een kort ijzer naar deze grote green. Zo kun je een makkelijke bogey maken. De green is diep en loopt van achter naar beneden af.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)
Eigenlijk dezelfde tactiek gebruiken als voor de lagere handicapper. Laat de driver in de tas en sla en voor de tweede slag een makkelijke club waar je recht mee kunt slaan om bovenop het plateau te komen. Speel deze hole als een par 5 en misschien met een goede putt wordt je verrast met een par!
Let op: de vlaggenstok is langer dan de andere pins op de baan waardoor het lijkt alsof de afstand naar de green korter is. Bereken de afstand naar de green zorgvuldig en neem genoeg club voor je derde slag.

Namens de golfschool veel plezier met de uitdaging van deze mooie hole.