Tips van de Pro – Zuid-1

///Tips van de Pro – Zuid-1
Tips van de Pro – Zuid-12024-02-23T17:46:53+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-1

zuid1

Zuid 1 is een verraderlijke eerste hole, met vanaf de teebox een smalle doorgang naar de fairway. Vanaf wit is deze hole 334 meter, geel 311 meter, blauw 298 meter en rood 283 meter. De linkerkant van de fairway is de ideale plek om je afslag te plaatsen. Aan de rechterzijde ligt op driver afstand een fairwaybunker. De hele rechterzijde van Zuid-1 is een ‘no-go area’ vanwege de heuvels en de dichte bebossing. De green wordt goed bewaakt door twee diepe bunkers, die te korte slagen opvangen die te ver links of rechts zijn. De green zelf bestaat uit twee plateaus die het putten niet eenvoudig maken. Een 3-put is snel gemaakt. Bekijk de put van meerdere kanten op deze glooiende green. Vooral de pinposities 2 en 5 (rechtsmidden en rechtsachter) zijn lastig en maken dat het putten op deze green geen ABC-tje is.

Pro-tip voor de midden handicapper (HCP 18)
De linkerzijde van de fairway biedt meer ruimte dan je vanaf de tee box kunt zien. Na een afslag van 180 meter vanaf de gele teebox blijft er een slag van ongeveer 145 meter over. Voor je tweede slag is het aan te raden een club meer te nemen in verband met de bunkers voor de green en de wind, die meestal tegen is op deze hole. Een bogey is een goede score op deze toch wel lastige eerste hole van de Zuid-lus.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Het doel is om met drie slagen op of rond de green te zijn. Dus overspeel je hand niet! Blijf met je afslag in ieder geval op de fairway (linkerzijde) zodat je de tweede slag tussen de fairwaybunker rechts en de green kan plaatsen. Je derde slag naar de green is dan minder dan 90 meter. Dat vergroot de kans om een bogey of dubbel bogey te maken.