Tips van de Pro – Zuid-4

///Tips van de Pro – Zuid-4
Tips van de Pro – Zuid-42024-02-23T17:49:18+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-4

Dit is de eerste van een serie van twee lastige par-4 holes. Ik vind Zuid-4 een beetje lijken op een paar holes van de prachtige Utrechtse Golfclub ‘de Pan’. Deze hole is zeker een van mijn favoriete holes op de Nunspeetse.

Pro-tip voor de midden handicapper (HCP 18)

Als je een draw kunt slaan (en rechtshandig bent) heb je hier een groot voordeel vanaf de tee. Het liefst wil je namelijk links op de fairway belanden. Van hier uit is de green zichtbaar en makkelijker te benaderen, dit vanwege de hoge duinen die, als je een rechte drive slaat of rechts op de fairway komt, de green beschermen. Waarom een draw? Als je vanaf de tee probeert een rechte bal naar de linkerkant van de fairway te slaan kom je veel bomen tegen die de balvlucht kunnen belemmeren. De kans dat de bal dan een overhangende takje raakt en in de duinen links komt is groot. Oplijnen richting de fairway bunker die je aan de rechterkant van de fairway ziet is een goed idee en als je drive een draw heeft komt hij op een ideale plek links op de fairway. De beste plaats om de green te missen met je tweede slag is links voor. Als de bal hier neerkomt krijgt hij meestal een vriendelijke ‘kick’ naar voren en eindigt deze verassend genoeg toch op de green! Let op met putten, deze green loopt een beetje af van links voor naar rechts achter.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Wees blij met een bogey op deze lastige hole! De veiligste manier om je vijf te halen is mikken op de bunker rechts vanaf de tee. Neem hiervoor een club waarmee je ruim voor de bunker blijft. Dit kan dus prima een fairway-wood zijn. De tweede slag sla je dan iets naar links op of voorbij de kleine duin aan de linkerkant. Als het goed is kun je van daaruit met een kort ijzer veilig naar de green. Neem geen risico’s met je tweede slag, want als je voor de green in de duinen rechts of in de bossen links komt te liggen wordt het geen pretje!

Succes!

Namens de golfschool
Brian Gee