Tips van de Pro – Zuid-6

///Tips van de Pro – Zuid-6
Tips van de Pro – Zuid-62024-02-23T17:50:57+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-6

Na de zeer pittige holes 4 en 5 van de Zuid-lus is hole 6 op het eerste gezicht eenvoudig. De hole is niet al te lang en heeft voor Nunspeetse begrippen een erg brede fairway. Maar schijn bedriegt! Je afslag moet zowel enige lengte hebben als ook op het linker gedeelte van het kort gemaaide gras geplaatst worden, wil je een relatief makkelijke approach naar de green overhouden.

Pro-tip voor de mid-handicapper (hcp18)
De moeilijkheden van deze hole liggen vooral op de laatste 50 meter. Op ongeveer 40 meter voor de green staan rechts naast de fairway een paar hoge bomen. Bij elke afslag aan de rechterzijde komen deze woudreuzen danig in het spel. Wie de bal niet hoog genoeg kan spelen, zal toch moeten kiezen voor een slag tot net voor de green. Ook links voor de green dreigt gevaar. Een forse en vooral brede boom en de diepe, lange bunker hebben al veel golfers in de problemen gebracht.
Kortom probeer met je afslag de linkerzijde van de fairway te vinden en je hebt een open schot naar een ruime en relatief vlakke green. Een bruto bogey of zelfs beter moet dan mogelijk zijn.

Pro-tip voor de hogere handicapper (hcp36)
Course management is ook hier belangrijk om tot een goede score te komen. Vermijd de hele rechterzijde van deze hole. Tee rechts op en speel richting de linkerzijde van de fairway. Het kleine en nogal diepe fairwaybunkertje rechts komt dan niet in het spel. Mocht de bal hier wel in belanden, neem dan niet teveel risico en speel hem terug naar de fairway om met je volgende slag naar de green te gaan.
Ben je met je afslag niet ver genoeg om de green met de tweede slag te halen, leg dan op. Houd goed rekening met de afstand waar vandaan je dan je volgende slag wilt spelen. Speel echt op safe en haal de greenside bunker links helemaal uit het spel. Een lage pitch of chip richting de vlag kan dan resulteren in een fraaie score. De green lijkt vlak maar heeft een paar verraderlijke pinposities.

Pro-tip door Carolien Driessen