Tips van de Pro – Zuid-7

///Tips van de Pro – Zuid-7
Tips van de Pro – Zuid-72024-02-23T17:51:53+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-7

Hole bespreking Zuid 7

Nog drie holes te gaan op de Zuid-lus! Hier zijn al heel veel, tot dan toe, mooie rondes de mist in gegaan. Bijna altijd is er wind tegen op Zuid 7, 8 en 9; iets om rekening mee te houden omdat je tussen de bomen de wind niet altijd voelt.

Zuid-7 is geen lange hole, van rood 283 meter en van geel 322 meter. De afslagplaats ligt hoger dan de fairway en op het oog is deze best breed. Schijn bedriegt echter: afzwaaiers naar rechts resulteren er vaak in dat je een lastige slag naar de green overhoudt. Vaak is opleggen de verstandigste optie omdat er een paar hoge bomen op de laatste 100 meter aan de rechterkant staan. Deze bomen dwingen je een fade te slaan, voor de rechtshandige spelers althans. De green loopt ook nog eens van rechts naar links en van achteren naar voren af, wat het er ook niet makkelijker op maakt. Een rechte afslag is dus een must op deze hole omdat de bomen in het bos, links van de fairway, dicht op elkaar staan en bijna altijd voor problemen zorgen.

Pro tip voor de mid handicapper (hcp 18)

Een afslag op de linker helft van de fairway zou een mooie start zijn van deze hole. Voor de longhitters komt de fairwaybunker rechts op 100 meter voor de green nadrukkelijk in het spel: een houten 3 van de tee is dan ook een verstandige optie. De grootste problemen moeten nog komen. De green is niet goed te zien door de bult die ervoor ligt. De green loopt zoals gezegd behoorlijk van rechts naar links af en zeker als de baan droog is, wil de bal nogal eens het bunkertje links in rollen.
Een veilige approach is een bal die links voorop of midden op de green belandt. Je houdt dan in elk geval een uphill putt over. Wees erop bedacht dat dit een lastige green is met veel slopes. Met stroke index 9 krijgen de meeste spelers een slag en met een beetje slim spel is hier goed te scoren.

Pro tip voor de hogere handicapper (hcp 36)

Probeer uit het bos links en zeker rechts te blijven met je afslag. Laat je driver eens in de tas en speel deze hole met drie rechte slagen als een PAR 5 op of vlak voor de green. Ballen naast de fairway in het bos zullen vaak voor ellende zorgen. Het beste kun je dan veilig terugspelen naar het midden van de fairway om zo met je volgende slag naar de green te kunnen slaan. Let op de green goed op hoe de putts van je medespelers rollen. Deze green heeft veel glooiingen die de bal sneller laten wegrollen (downhill-putts) of eerder laten stoppen (uphill-putts). Wees gewaarschuwd!

Succes op deze prachtige hole.