Tegen PAR met bisque

///Tegen PAR met bisque

Tegen PAR met bisque

Wedstrijdverslag

door: Ankie Bronkhorst

Zondag 23 november j.l. werd deze wedstrijd gespeeld.  De naam van deze wedstrijd begreep ik eerst niet. De uitleg van het spel gelukkig wel. Het is een wedstrijd tegen PAR (de baan) met je eigen geldende handicap verrekening. Het mooie was dat je zelf mocht bepalen op welke hole en hoeveel van je slagen je wilde inzetten. De normale stroke index kon je daardoor loslaten en zelf indelen. Kortom we konden aan de slag.

Het was om te beginnen prima golfweer , droog en weinig wind en na de koffie konden Rob Oosenbrugh en ik  (overigens beide ex-leden van Dorhout Mees) naar de start. Onze derde medespeler had helaas moeten afzeggen en dus zaten we in en een flight van twee.

Mijn eerste twee holes verliepen alles behalve vlekkeloos, lag de bal de ene keer achter een boom, de andere keer weer op een berg die glad was, en tot overmaat van ramp in een polletje heide. Zeg maar de wet van Murphy deed zijn naam eer aan.

Het gevolg laat zich raden: de minnen op deze holes gingen mij goed af. Gelukkig kon ik op hole 3 mijn eerste plus noteren en ging de rest van de wedstrijd op en af om het zo maar te zeggen.

Na hole 18, op “hole 19”, zijn we onze scores gaan tellen. Met de plussen, de minnen en de nullen  kwam ik er met + 2 vanaf. Tijdens de gezellige borrel werd de uitslag bekend gemaakt en kreeg ik te horen: “Jij mag een verslag schrijven, je hebt plaats 7.

De eerste prijs was voor Medi Holstege die een hele mooie score had van + 6. Het was al met al een hele leuke wedstrijd die met enig rekenwerk onderweg zeker voor herhaling vatbaar is, met uiteraard dank aan de wedstrijdcommissie.

Ankie Bronkhorst

De winnaars

SpelerScore
1Medi Holstege+6
2Willem Evers+4
3Eveline van Maaren+4

Door |2019-12-02T09:30:24+01:0001/12/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie