Tips van de Pro – Zuid-2

///Tips van de Pro – Zuid-2
Tips van de Pro – Zuid-22024-02-23T17:47:40+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscZuid-2

De eerste par-5 van de moeilijke zuid-lus. Niet extreem lang maar wel smal en met een verhoogde smalle lange green – een vrij moeilijke hole met veel gevaar onderweg. Ook is er op 50 m voor de green een scherpe bocht naar links op de fairway waardoor het vaker voorkomt dat de approach een blinde slag is. Agressief spel is alleen voor de meest gevorderde spelers waardoor de green mogelijk in twee slagen haalbaar is. Daar ligt continu gevaar op de loer!

PRO-TIP LAAG voor de lage handicapper (9) of als je een met een club 250 meter ver kunt slaan:
Links is out-of-bounce, en ook de helling links moet je meiden. Het is raadzaam om de rechterkant van de fairway te nemen om in ieder geval voor de tweede slag iets rechter naar de green te kunnen slaan. Wie links op de fairway komt te liggen moet of een flinke draw kunnen slaan of kiezen voor een ijzer om met een lay up rechts voor de fairway bunker te landen om een derde slag van ongeveer 80 m over te houden. Je moet oppassen om een vlag die voorop de green staat te veel aan te vallen. Je wilt misschien liever een uphill putt overhouden, ook al is het van net buiten de green.

PRO-TIP voor de mid-handicapper (18) of als je met een club 170 meter ver kunt slaan
Veel spelers op dit handicapniveau worstelen met een slice. Vecht er niet tegen op de baan, tee de bal op de rechterkant van de afslag plaats en mik net rechts van de bomen links van de fairway. Als de bal rechtdoor gaat komt het goed maar ook met en beetje slice belandt de bal toch op de fairway. Met een hybride afslaan kan ook omdat deze hole voor u een persoonlijke par-6 is. Indien mogelijk de volgende slag rechts op de fairway houden om een open slag naar de green te kunnen spelen. Het kan zijn dat een ijzer beter is voor de tweede slag om de bal beter te kunnen plaatsen. Naar de green in drie slagen is dan meegenomen maar geen eis. Kies wel een club meer naar de green dan uw normale afstand. Gemiddeld speelt een verhoogde green langer dan een vlakke of lager gelegen green.

PRO-TIP HOGE HANDICAPPER (36) of als je met een club 100 m ver kunt slaan
Deze hole is voor u een persoonlijke par-7 en een hole met veel gevaar. Neem hier uw ijzer-7 en kies andere holes uit die makkelijker zijn om meer aanvallend te spelen. Sla dus niet perse af met uw langste club maar met een club die meer vertrouwen geeft. Het is belangrijk om de eerste bal speelbaar te houden om in ieder geval de eerste twee slagen rond de 150 meter te slaan. U heeft dan van rood nog 230 meter over naar de green en u wilt in principe met slag vier de green benaderen. Sla desnoods een paar keer met uw ijzer-7 om de bal uit de problemen te houden. Komt de bal toch onverwachts te veel links op de fairway, speel dan veilig naar rechts om de green voor de volgende slag te kunnen zien. Neem geen risico om over de bomen te spelen, dat is het niet waard. Als u uiteindelijk een korte slag overhoudt naar de green speel de bal niet hoog maar chip laag (bijvoorbeeld met uw ijzer-7) en laat de bal de green oprollen. Hierdoor is er minder risico bij een eventueel slecht geraakte chip.