Tips van de Pro – Oost-9

///Tips van de Pro – Oost-9
Tips van de Pro – Oost-92024-02-23T17:40:36+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-9

oost-9-1

Eén van de lastigste holes van Nunspeet, niet alleen vanwege de lengte maar ook door de moeilijke pinposities die mogelijk zijn op de grote en geonduleerde green.Van geel maar liefst 387 meter, van blauw 361 meter en van rood 334 meter. Verder is op deze hole de wind vaak tegen en als je de fairway mist vanaf de tee box is er in het bos niet veel meer mogelijk dan terug te chippen naar de fairway. De green loopt van achteren naar voren sterk af en met name de pinposities die achter op de green leiden vaak tot een drie put of erger.

Pro-tip mid handicapper (HCP 18)
Speel deze hole als een par-5. Voor de meeste spelers komt de fairwaybunker niet in het spel vanaf de gele tee. Advies, speel je teeshot naar de rechterkant van de fairway. Sla je tweede slag rechts van de boom die op 50 meter voor de green aan de linkerkant in de faiway staat. Je houdt dan een korte pitch over om zelfs nog een kans om een par te maken.

Pro-tip hogere handicapper (HCP 36)
Op deze hole met een hele lage stroke index zullen de meeste mensen met een hoge handicap zelfs drie slagen meekrijgen, maak daar ook gebruik van! Een dubbel bogey is dan een uitstekende score. Probeer met rie slagen in de buurt van de green te komen waarbij recht slaan belangrijker is dan lengte maken. Probeer de hindernissen te vermijden met extra aandacht voor de greenside bunker rechts voor de green, die omgeven is door hoge en dikke heidestruiken (no go-area!). Op de green zijn de problemen nog niet voorbij. Er is eigenlijk geen rechte lijn te vinden op deze green.

Kortom een fantastische negende hole van de Oost-lus waar je zowel met een goed gevoel alswel met een kater vanaf kunt lopen.

oost-9-2