Tips van de Pro – Oost-3

///Tips van de Pro – Oost-3
Tips van de Pro – Oost-32024-02-23T17:35:18+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-3

Na de renovatie van de Oost-lus, waarbij met name de bunkers zijn verbeterd, lijkt het erop dat Oost de makkelijkste van de drie lussen is geworden. Natuurlijk zijn de laatste holes pittig, dus om te scoren zul je op de eerste vijf holes van Oost je slag moeten slaan.

Oost-3 is zo’n hole: een korte par-3, die van hoog naar laag speelt en weinig gevaren heeft. Lengtes variëren van 111 meter (rood) tot 147 meter (wit). De vijver links komt niet echt in het spel en de enige bunker links voor de green is na de renovatie een stuk minder diep geworden. De green missen aan de linkerkant kan resulteren in een lastige chip van de kale en harde ondergrond. De green zelf is redelijk vlak en iets oplopend op de laatste 10 meter. Een goede kans voor een par of zelfs een birdie.

Pro-tip mid-handicapper(18)
Van geel is deze hole 138 meter, speelt vaak iets korter. Met iets wind mee en met een hoog gelegen afslagplaats, moet dit voor de meesten van jullie met een kort ijzer een birdiekans kunnen opleveren.
Van rood meet deze hole 111 meter. Ontwijk de bunker links voor de green en zeker het bos links naast de green. Harde ondergrond, kale ligging en vaak weinig ruimte om je chip te laten landen. Spelers die hun afstanden goed kennen moeten in staat zijn om dicht bij de vlag te slaan en zo een birdiekans te creëren.

Pro-tip Hoge handicapper(36)
Neem genoeg club om in elk geval voorbij het einde van de vijver en de bunker te slaan. Midden green is een hele goed plek om naar toe te slaan, waar de vlag ook staat. En ook rechts voor de green is veilig om vervolgens met een chip en één of twee puts een bruto par of bogey te noteren.

Kortom een niet al te moeilijke hole waar je zo maar je eerste birdie of hole in one zou kunnen slaan.

Met vriendelijke groeten, Carolien