Tips van de Pro – Oost-8

///Tips van de Pro – Oost-8
Tips van de Pro – Oost-82024-02-23T17:39:35+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-8

Oost 8 is een moeilijk hole, de fairway is smal en de hole is redelijk in lengte, vooral omdat de green nogal verhoogd is speelt de hole wat lang. De vlagpositie maakt sommige chip- en pitchslagen erg lastig vanwegen de forse slope in de green. Als de vlag rechts staat en je de green mist, maak je het jezelf erg lastig, hetzelfde geldt als de vlag links staat en je de green links mist. Neem hier genoegen met 2 stableford punten en speel deze hole op safe, er zijn andere holes met meer kansen.

PRO-TIP LAAG-HANDICAPPER (9) of een drive van 250 meter (geel) of 185 meter (rood).

Voor iemand met een drive van 250 meter is het geen hele lange hole maar wel een hole waar je flink in de problemen kunt komen. Het is de vraag of een driver de beste clubkeuze is gezien de bunker links op de fairway op 240 meter van de gele tee. Behoudend spelen met een houten-3 richting de bunker en dan met een relatief korte ijzer naar de green is een veiliger optie. Als je met de driver afslaat moet je rechts van de bunker richten, de fairway is wel iets breder achter de bomen maar je zal de drive niet zien landen. De vlagpositie zal je tactiek bepalen voor de approach. Heb je minder dan 130 meter over dan hoef je de clubkeuze niet aan te passen omdat je balvlucht hoog genoeg zal zijn naar het verhoogde green. Neem genoegen met midden green als de vlag links of rechts staat. Als je iets links mist kickt de bal vaak terug de green op. Rechts missen is niet zo erg als de vlag links staat. Maar door de verhoogde green geeft het rechts missen van de green als de vlagpositie rechts is een lastige pitch of chip. Dus als de vlag rechts staat dan nooit en nooit de green rechts missen.

PRO-TIP MID-HANDICAPPER (18) of drive 170meter (geel) of 140m (rood).

De bunker links is van rood/blauw tee rond de 200 meter dus voor de meeste niet haalbaar. Ja kan dus prima op deze bunker mikken want de rechterkant is vol problemen zoals de hoge bult en veel bomen. Het is vaak niet raadzaam om met je tweede slag direct voor deze green te gaan vanwege de problemen aan beiden kanten. Je kan beter een ijzer slaan en bedenken welke afstand je het liefst over houd voor je derde slag. Speel de derde slag, vooral wanneer de vlag rechts staat, genoeg naar links … niet voor de vlag gaan !! Bogey op deze hole is prima!

PRO-TIP HOGE HANDICAPPER (36) of drive is 100 meter.

Je kan hier beter links op de fairway afslaan omdat je dan haast altijd verder kan spelen. 3 keer rond de 80 m slaan en dan houd je een meter of 60 over naar de green. Speel de slag naar de green liever met een lagere ijzer zoals een 9 maar geen sandwedge. Laat de bal de green op rollen vanaf de linkerkant. Op de green zelf moet je rekening houden met de afloop van de green van achter naar voren, de green is erg snel als je van achterop de green naar voren moet putten.