Tips van de Pro – Oost-6

///Tips van de Pro – Oost-6
Tips van de Pro – Oost-62024-02-23T17:37:58+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-6

Oost-6 vind ik een van de moeilijkste holes van Nunspeet. Hij is best lang en vereist lengte en accuratesse zowel vanaf de tee als met de slag naar de green.

Pro tip voor de mid handicapper ( HCP 18)

Probeer een keer een fairway-wood te nemen vanaf de tee. Als je hem naar rechts slaat vliegt hij hoog genoeg om over de heuvels te komen. Het zou voor jou prettig zijn als je tweede slag over de bult vijftig meter voor de green zou kunnen slaan. Vaak, vooral in de zomer krijgt de bal dan extra rol en komt dichtbij of op de green.
Par is altijd een goede score op deze hole.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Als je op de tee staat zie je een heuvel aan de rechter kant maar daarachter schuilt er nog één waar je overheen moet. Om over deze heuvels heen te kunnen slaan heb je een drive nodig van ten minste 125 meter carry. Als je niet zeker bent dat je dat kunt is er een mogelijkheid om links langs de heuvel de fairway te kunnen bereiken. Maar deze weg is erg smal.

De slag naar de green is een blinde vanwege de heuvel vijftig meter voor de green. Vertrouw je clubkeuze en probeer zo recht mogelijk te spelen tussen de bunkers links en rechts voor de green. Bogey is altijd een goede score op deze hole.

Succes namens de golfschool,
Brian Gee