Tips van de Pro – Oost-4

///Tips van de Pro – Oost-4
Tips van de Pro – Oost-42024-02-23T17:36:05+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-2

Oost-4
De tweede par-5 van de oostlus is onlangs gerenoveerd. Er zijn drie nieuwe tee boxen aangelegd, die tevens iets naar voren zijn geplaatst. Hierdoor is de hole iets korter geworden en wellicht door long hitters in twee slagen te halen. Meest in het oog springende verandering op deze mooie hole is de run-off area voor de green, die in de plaats is gekomen voor de twee kleine greenside bunkers. De hole lijkt hierdoor iets eenvoudiger te worden, maar het blijft een hole, die je met een juist gameplan moet benaderen.

Pro-tip voor de mid-handicapper (hcp18)
Nadat je je afslag hebt gespeeld naar een relatief brede fairway waarbij je de bal iets links moet houden, beginnen de problemen pas echt op oost-4. Links in de fairway is een heuvel op ca 80meter voor de green. Meer naar rechts staan op 125 en 75 meter twee redelijk uit de kluiten gewassen bomen.
Deze drie hindernissen zijn cruciaal om uit het spel te halen wil je een eenvoudige slag overhouden naar de smalle green. Links voor de bunker laat een vrij schot over, maar het zicht naar de hole wordt belemmerd door een forse heuvel en links voor de green een van de hoogste bomen die Nunspeet rijk is. Precisie en afstandscontrole zijn hier uitermate belangrijk om jezelf niet uit positie te spelen.
Voor de green dus geen bunkertjes meer maar een diep dal, die al je chip vaardigheden zal testen. De green kent een paar moeilijk te lezen glooiingen en is door de ligging in het bos vaak wat trager dan de andere greens.

Pro-tip voor de hogere handicapper (hcp36)
Probeer met drie slagen voorbij de laatste boom, die midden op de fairway staat, te zijn. Vermijd als het even kan met je afslag de rechterzijde: out of bounds en zware rough liggen hier op afzwaaiers te wachten. De slag naar de green vereist ook de nodige accuratesse. De green is lang en smal en een te korte bal zal in het nieuwe dal verdwijnen met een moeilijke chip als gevolg.
Deze par-5 heeft een lage stroke index zodat de meeste spelers hier twee slagen krijgen. Speel deze hole naar je mogelijkheden.