Tips van de Pro – Oost-5

///Tips van de Pro – Oost-5
Tips van de Pro – Oost-52024-02-23T17:37:02+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-5

oost5

Op het eerste gezicht een niet al te lastige hole vanaf wit 320 meter, geel 304 meter, blauw 290 meter en rood 258 meter. Staande op een verhoogde tee box vallen direct de hindernis op waar je met je game plan rekening mee moet houden. Aan de rechterzijde staat op 80 meter tot de green een boom. De green heeft een lengte van bijna 30 meter met subtiele glooiingen. Links voor de green ligt een lastige te spelen bunker, die een te korte approach opvangt. De ballen die naar rechts gaan, kunnen in de waterhindernis terecht komen. Bij de clubkeuze moet je rekening houden met de factor wind, die op deze hole vrijwel altijd tegen is.

Pro tip voor de mid handicapper (HCP 18)
Lengte maken bij de afslag is op deze niet al te lange hole niet altijd een goede keuze. Als je weet welke afstanden je slaat met welke club, mag het geen probleem zijn om vóór de linker fairway bunker te blijven. Je hebt dan altijd een open schot naar de green van minimaal 115 meter over. Bij verre afslagen die aan de rechterkant van de fairway belanden, kunnen de twee eerder genoemde bomen behoorlijk in de weg staan. Eenmaal op de green aangekomen is het verstandig om de putt van meerdere kanten te bekijken. Een 3-put is op deze green snel gemaakt.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)
Oost-5 is een uitgelezen kans om minimaal netto par (zes slagen) te halen en zelfs een netto birdie (vijf slagen) is hier goed mogelijk. Met drie slagen, waarbij je vanaf de tee box de linkerzijde van de fairway aanhoudt, kun je op of rond de green zijn. Zorg dat je voor je derde slag naar de green een prettige afstand overhoudt, waarbij je een volle slag kunt maken. De green zelf is een soort soepbord, de buitenranden zijn hoger dan het midden van de green. Op deze hole is goed te scoren met het juiste Course Management.