Tips van de Pro – Oost-1

///Tips van de Pro – Oost-1
Tips van de Pro – Oost-12024-02-23T17:33:43+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-1

Oost-1 is misschien wel de prettigste starthole van De Nunspeetse. 455 meter van geel en 407 meter van rood meet deze par-5, die rechttoe, rechtaan is en alleen de laatste 75 meter erg smal wordt door de wild begroeide heuvel aan de rechterzijde. De afslag van wit of geel kan enigszins intimiderend zijn door de vijver aan de rechter kant maar als je de afslag naar de linkerkant van de fairway speelt heb je geen last van het water.

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP18)
Deel deze hole in drie slagen in en probeer voor je derde slag ongeveer 100 meter over te houden. Dan heb je een korte ijzerslag over naar een lange green. Van de gele tee moet je dus 350 meter overbruggen en van rood 320 meter met twee slagen om hier terecht te komen. Clubkeuze is hier
dus erg belangrijk. Een driver is voor de meesten niet eens nodig. Zeker je tweede slag is hier belangrijk: teveel aan de linkerzijde brengt de hoge bomen naast de
fairway in het spel en deze zullen je slag naar de green bemoeilijken. De green zelf is 35 meter lang en kent een aantal glooiingen om rekening mee te houden. Vooral de pinposities voor op de green verdienen het om van alle kanten te bestuderen. Al met al een hole waar een mooie score goed mogelijk is.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Op de fairway blijven is hier het devies. Slagen links en rechts tussen de bomen en in de rough vind je wel terug, maar de herstelslagen kosten vaak veel punten. Met drie slagen voor de smalle ingang bij de green blijven zet de deur open naar een goede score op deze par 5, waar de meeste spelers twee slagen mee krijgen. Vermijdt op de laatste 75 meter de schuine helling aan de rechterkant! Hier kun je in de zomer je bal zomaar kwijt raken en ook je bal hieruit spelen is niet eenvoudig. De green lijkt redelijk vlak, maar is dit niet. Bekijk van tevoren waar de vlag op de green staat: voorop of achterop kan drie stokken schelen.
Een mooie openingshole die met verstandig spel een goed begin van je ronde kan zijn.

Met vriendelijke groeten,
Carolien