Tips van de Pro – Oost-2

///Tips van de Pro – Oost-2
Tips van de Pro – Oost-22024-02-23T17:34:30+01:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscOost-2

Elke golfbaan moet een ‘driveable’ par-4 hole hebben. Een ‘Risk and Reward’ hole waarbij de green voor de ‘long hitters’ in één keer te halen is. Gaat die poging mis, dan heb je vaak een probleem. Oost-2 in Nunspeet is zo’n hole.

Er zijn weinig leden die 257 meter met hun driver kunnen slaan maar ik weet van een paar dames dat zij de green vanaf de rode tee kunnen halen!

Hoe speel je die hbaan16 foto-oost-2-1-300x161ole tactisch en met verstand?
Het belangrijkste voor het spelen van zo’n hole is het maken van een plan. Waar wil je de bal op de fairway laten landen met je afslag, zodat je een makkelijk schot naar de gr
een overhoudt? De fairwaybunker aan de rechterkant moet je vermijden en het bos rechts van de fairway ook. Kies een club die niet vaak een slice geeft en speel hem links en voor de bunker. Als het niet nodig is om voldoende afstand te maken, laat de driver dan in je tas. Met een fairway wood of een hybride sla je vaak rechter. Op deze hole is een goede positie op de fairway belangrijker dan lengte. Als je een ‘draw’ kunt slaan is dat de beste oplossing vanaf de tee. Probeer je favoriete afstand over te houden voor je tweede slag naar de green.

oost-2-2Let er met de tweede slag op dat je bal op het goede plateau van de green belandt. Deze green heeft een dal in het midden. Het is daardoor vaak lastig om bij een lange putt de snelheid van de putt te doceren.

Voor de hoge handicapper
Op deze hole maken de startende golfers vaak hun eerste par. Volg de instructies zoals hierboven beschreven op en geniet van deze mooie hole!

Succes! Wil je een ‘draw’ leren slaan, kom even langs voor een les of schrijf in voor onze winter themalessen!

Namens de golfschool,

Brian Gee