Tips van de Pro – Noord-9

///Tips van de Pro – Noord-9
Tips van de Pro – Noord-92024-02-23T17:26:39+01:00

Noord-9logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Dit is de laatste hole van de noord-lus met een lengte van 334 meter van geel en 284 meter van rood. Er zijn twee bunkers op circa 100 en 80 meter van het midden van de green.

Tips voor de lagere handicapper
Als je een driver kiest om mee af te slaan, dan is het van belang om rechtdoor of iets rechts op de fairway te belanden. Vanaf de linkerkant wordt anders het zicht op de green met de tweede slag geblokkeerd door de vele bomen aan de linkerkant van de fairway.
Op een afstand vanaf de tee van ongeveer 200 meter (van rood 160 meter) kun je wel via de linkerkant van de fairway naar de green spelen, dus een fairway wood vanaf de tee is een veilige optie.
De green loopt heel sterk af naar rechts dus probeer je tweede slag iets links te houden.

Tips voor de hogere handicapper
Het is het beste om je drive iets rechts aan te houden. Vanaf de linkerkant wordt anders het zicht op de green belemmerd door de vele bomen en takken die uitsteken aan deze linkerkant. Zorg er met je tweede slag wel voor dat je de 2 bunkers verderop kunt mijden. Het is daarom wellicht aan te raden om een club te kiezen waarmee je voor de bunkers kunt blijven en waarna je vervolgens met je derde slag een goede approach kunt slaan naar de green.