Tips van de Pro – Noord-4

///Tips van de Pro – Noord-4
Tips van de Pro – Noord-42024-02-23T17:22:09+01:00

Noord-4logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP 18):

Van de gele tee is het 304 meter naar het midden van de green en 274 meter vanaf de rode tee. Als je speelt vanaf geel moet je rekening houden met een afstand van 235 meter naar de bunker rechts op de fairway. De beste manier om deze hole te spelen is met de afslag op de bunker richten en ervoor te blijven. Als je met je afslag naar links slaat heb je vanwege de bomen aan de linkerkant geen mogelijkheid om naar de green te slaan. Dus wanneer jij je lengtes van jouw clubs kent, weet je welke club je van de tee moet gebruiken om voor de bunker te blijven en dan met de tweede slag naar de green te spelen.

Voor de long hitters is het soms wel eens moeilijk om de bal voor de bunker te houden. Ga je er toch voor om recht door te slaan, houd er dan rekening mee dat de fairway erg smal is tussen de bunker rechts en de bomen en de rough aan de linkerkant van de fairway.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36):

Richt je afslag recht door het midden en zorg dat je goed over de zandvlakte komt. Sla je tweede slag dan met een medium ijzer iets links van de bunker en sla vervolgens met de derde slag naar de green. Als je drie keer maar 110 meter slaat kom je er ook!
Vermijd de bunker links voor de green, het is een lastige!

Succes namens de golfschool,
Brian