Tips van de Pro – Noord-1

///Tips van de Pro – Noord-1
Tips van de Pro – Noord-12024-02-23T17:19:26+01:00

Noord-1logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

noord1Een uitdagende en vooral een pittige eerste hole, vanaf de gele 331 meter en vanaf de rode tee 283 meter. Er ligt op 150 meter voor de green een, voor Nunspeet karakteristieke, heuvel. De green zelf is lang en smal en wordt bewaakt door vier kleine, maar diepe bunkers. De green is sterk geonduleerd en loopt van achter naar voren af.

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP 18)
De fairway vinden is een must, omdat de hele linkerzijde out-of-bounds is en de rechterzijde wordt geflankeerd door een twee grote bulten met daartussen een diep dal.
Vanaf de gele tee moet je 190 meter en vanaf de rode tee 140 meter overbruggen om boven op de heuvel te komen om de green te kunnen zien. De linkerzijde van de fairway is de beste plek om je tee-shot te plaatsen. Met je approach kun je beter te kort zijn waardoor je de greenside bunkers uit het spel haalt en met een chip en een put nog kans hebt een bruto par te maken. Wie wel in staat is om met zijn tweede slag de green aan te spelen, moet bij de clubkeuze er rekening mee dat deze green wel 30 meter lang is.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)
De algemene tip voor Nunspeet ‘om de bal uit het bos te houden’ geldt zeker op deze hole. De fairway missen kost vaak een of meerdere herstelslagen. Probeer om met drie slagen de heuvel midden op de fairway te overbruggen. Er blijft dan minder dan 90 meter over naar het midden van de green. De linkerzijde van de fairway is beste plek om je shot te plaatsen. Probeer je volgende slagen in elk geval uit de bunkers te houden. Te kort is hier beter dan links of rechts. De green loopt aan de voorzijde sterk af, dus wees voorzichtig met de snelheid van je puts.