Tips van de Pro – Noord-5

///Tips van de Pro – Noord-5
Tips van de Pro – Noord-52024-02-23T17:23:03+01:00

Noord-5logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Op het eerste gezicht een niet al te lastige hole met een lage stroke index, vanaf wit 315, geel 328 meter, blauw 319 meter en rood 276 meter.

Staande op een verhoogde teebox vallen direct een aantal dingen op waar je met je game plan rekening mee moet houden. Aan de linkerzijde van de fairway staan bomen die met je tweede bal in het spel kunnen komen en aan de rechterzijde een fairway bunker die met name voor de long hitters in het spel komt.

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP 18)

Het belangrijkste op deze hole is de afslag. Deze moet geplaatst zijn naar de rechterkant van de fairway, richting bunker. Dit is belangrijk om de grote boom die aan de linkerkant van de fairway staat te ontwijken.

Een par maken is voor de dames makkelijker dan voor de heren. De dames hebben maar 283 meter af te leggen en de heren 53 meter meer. Bij de afslag voor dames die verder slaan dan 160 meter, is een rechte bal erg belangrijk omdat tussen de bunker en de boom niet veel ruimte is voor afwijking.

De heren kunnen de bal het beste voor de bunker houden met een afslag van tussen de 190 en 210 meter om een tweede slag van 140 meter over te houden.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Sla de bal drie keer rechtdoor tussen de 100 en 120 meter om zo in drie slagen op de green te komen en twee puts zorgen voor bogey. De slag naar de green moet recht zijn. De green missen geeft aan

beide kanten een lastige chip vanaf een kale ligging of een slag uit een diepe bunker aan de linkerkant. Probeer de bal voorop de green te laten landen, zodat je gebruik kunt maken van de hogere zijkanten van de green; de bal wil dan naar het midden rollen. Door de glooiing van de green moet je wel goed kijken om in te schatten wat de bal gaat doen. Sommige puts hebben een dubbele break!

Succes met het spelen van deze mooie hole.