Tips van de Pro – Noord-3

///Tips van de Pro – Noord-3
Tips van de Pro – Noord-32024-02-23T17:21:13+01:00

Noord-3logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

noord3Lagere handicapper
Durf je een ‘power fade’ te slaan vanaf de tee om de hoek af te snijden, dan word je als long hitter beloond met de kans om de green met je tweede slag te halen. Ben je niet van plan om dat te proberen dan is het verstandig om met een fairway wood af te slaan en links van de boom in de fairway te mikken. Met een driver zou de bal te ver kunnen gaan en in het bos aan de overkant belanden.

Kies je voor de veilige optie dan is je volgende doel om met de tweede slag op het plateau te komen. Als de tweede slag te kort is moet er een blinde slag naar de green gespeeld worden. Met deze tweede slag het liefs een beetje links blijven vanwege de boom die rechts voor de green staat. Deze boom blokkeert de ingang naar de green als je vanaf de rechterkant van de fairway naar de green moet slaan.

De green is één van de moeilijkste te benaderen greens van de baan. Dit heeft te maken met het dal rechts van de green en een diepe afgang achter de green. Let op bij het lezen van je puts. Deze green loopt heel licht af van hoog links voor, naar laag rechts achter.

Hogere handicapper
De golfers met een hogere handicap kunnen het beste de hole spelen voor een bogey, wat goed te doen is als er geen ballen in het bos belanden, fairway raken is de doelstelling. Een drive links van de boom in de fairway houden en met twee fairway woods of hybrides op het plateau komen en een kort ijzer naar de green spelen. Twee puts zorgen voor een bogey.

Succes!