Tips van de Pro – Noord-7

///Tips van de Pro – Noord-7
Tips van de Pro – Noord-72024-02-23T17:24:45+01:00

Noord-7logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De tweede par-3 op de noord-lus is een stuk moeilijker dan de eerste par-3 hole (Noord-2). De green ligt hoger wat een club meer vraagt. Daarbij ligt de linkerkant van de green wat hoger dan de  rechterkant.
Wanneer je de bal naar de green slaat moet je op de linkerkant mikken of een draw slaan (te leren bij ons op de les), omdat de bal meestal naar rechts gaat rollen.
Als je de bal te ver naar links hebt geslagen zorgt de helling ervoor dat de bal toch naar de green zal rollen. Te ver naar rechts is erg vervelend, omdat de bal alleen maar verder de helling afrolt richting de struiken.

Tips voor de lagere handicapper
De clubkeuze is erg belangrijk, je moet dus de afstanden van je clubs kennen. Om de bal op de voorkant van de green te kunnen laten landen moet de bal vanaf geel 160 meter geslagen worden en vanaf rood 133 meter. Ken je club voor deze afstanden en houd rekening met een club meer (vanwege het hoogteverschil) en dan weet je dus precies welke club je het beste kan slaan.

Tips voor de hogere handicapper
Voor de hogere handicappers adviseer ik om 50 meter voor de green aan de rechterkant van de fairway te spelen. Een goede
pitch en twee putts, dan heb je een mooie bogey gemaakt.
Bij het putten moet je goed naar de lijn kijken omdat de green schuin afloopt naar rechts. Geef genoeg snelheid bij een uphill putt.