Tips van de Pro – Noord-8

///Tips van de Pro – Noord-8
Tips van de Pro – Noord-82024-02-23T17:25:43+01:00

Noord-8logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

Een noord8prachtig voorbeeld van een tactische par-5, één van onze favoriete holes. De afslag wordt geslagen vanaf een hoog liggende tee box, van waaruit de mooie zandverstuiving rechts en twee bomen in de fairway goed te zien zijn. De fairway loopt in flauwe bochten als een slang tussen deze hindernissen door. Vanaf de gele teebox 469 meter en de rode teebox 4210m.

Tips voor de lagere handicapper
Het breedste gedeelte van de fairway ligt op een afstand van 190 meter vanaf de gele teebox en vanaf de rode op 160 m. Longhitters die een driver willen slaan bereiken een fairway gedeelte van slechts 13 meter breed! Misschien verstandig om minder dan de driver te nemen!
Links op de fairway is de beste positie als uitgang voor uw tweede slag die het beste naar de rechterkant van de fairway geslagen kan worden.
Van hieruit tref je een goede uitgangspositie voor de derde slag naar de green.

Tips voor de hogere handicapper
Een goede rechte drive is hier altijd goed, maar het rechtergedeelte van de fairway biedt meer ruimte en is daar vlakker.
Toch geeft een positie iets links op de fairway een betere hoek met het spelen van de tweede slag die vanwege een bunker links, naar de rechterkant geslagen moet worden.
Van hieruit treft u met uw approach een fraaie toegang naar de green.