Tips van de Pro – Noord-6

///Tips van de Pro – Noord-6
Tips van de Pro – Noord-62024-02-23T17:23:53+01:00

Noord-6logo icon de-nunspeetse-39x45_gsc

De leden noemen deze uitdagende ‘signature hole’ de Verwaeyde Sandbergen hole. De Verwaeyde Sandbergen is de formele/juridische naam van de Nunspeetse golfvereniging die vroeger algemeen gehanteerd werd. Een beruchte, maar een van de mooiste holes van Nunspeet.

Pro-tip voor de mid-handicapper (HCP 18)

Eigenlijk als je het kunt zou de perfecte strategie een draw vanaf de tee en een fade met de tweede slag zijn! Probeer deze hole te visualiseren en je begrijpt wat ik bedoel. Niet iedereen kan dat maar een drive die links op de fairway belandt geeft een goede uitzicht op de green met de 2e slag. Pas op voor de helling op de green met putten, die helt niet alleen naar links maar ook van voor naar achteren richting volgende tee.

Pro-tip voor de hogere handicapper (HCP 36)

Deze hole begint met een ‘carry’ van 150m (vanaf geel) en 110m (rood) over een flink stuk waste land gebied, de zandverstuiving. Als de fairway hier niet gehaald wordt kun je meestal verwachten dat je bal in een voetstap in het zand gevonden wordt. Neem dan geen risico’s en hak je bal met een kort ijzer naar de fairway. Eenmaal op de fairway beland (hopelijk met je eerste slag) is de volgende hindernis de grote boom rechts, 50 meter voor de hoog gelegen green (voorkant). Soms is het verstandig om voor de heuvel en links van deze boom te slaan om een hellende ligging op de heuvel te voorkomen. Bij de volgende slag naar de green, die sterk afloopt naar links, is het beste om rechts op te lijnen.

Succes namens de golfschool,
Brian