Wildwedstrijd

Wildwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Petra van Uffelen

De wildwedstrijd

Bijna had ik getypt: wildtrofee. Maar daar kom ik straks nog op terug.

De Wedstrijdcommissie had alles perfect voorbereid! Er was dan ook goed ingeschreven op deze Nunspeetse klassieker. De verwachte weersomstandigheden…. winters wit met een (bleek) zonnetje… dat past best wel bij het wildthema, maar of golfen onder zulke omstandigheden wel zo leuk is… daar lopen de meningen over uiteen. Om onze mooie baan te sparen blijven we immers nu met handicart en trolley op de paden, tenzij de trolley met “hedgehogs” is uitgerust. Zelf had ik bedacht de draagtas mee te nemen. Niets is vervelender dan bij je bal aan te komen en tot de conclusie te komen dat je de verkeerde club(s) bij je hebt. Of nog erger… de bal met beoogde club drie meter verder spelen en voor je volgende slag alsnog de juiste club niet bij je hebben.

Wintergreens…tja. Winterregel binnen putterlengte = +1 was niet van toepassing: we moesten uitholen! Eerder dit jaar heb ik elders in het land Adventure golf gespeeld: dat was eerlijker uitholen dan dit keer op de bevroren wintergreens waarbij de bal een flipperkastroute moest afleggen om in de hole te kunnen belanden. Nu snap ik best dat een wedstrijd eerlijk moet blijven: er zijn blijkbaar spelers met een bizar lange putter van mening dat de absolute lengte daarvan te allen tijde geldt, dan wel spelers die hun putterlengte op het oog schatten wat ook scheve gezichten op kan leveren. We hebben nog wat winterse wedstrijden te gaan: wellicht is het een idee de putterlengte-regel in een winterwedstrijdreglement te begrenzen op maximaal 1 meter en desnoods een meetlintje uit te reiken? Dat meetlintje idee komt niet van mij, maar kwam zo ter sprake…. met als gevolg dat ik nu dit verhaal mag typen 😉 ).

Naast het uitholen bleek de driekwart handicapverrekening in een stablefordwedstrijd ook hier en daar wat vragen op te roepen. Typisch zo’n onderwerp waar golfers over de hele wereld zich wel eens druk over maken en je kunt er dan ook vermakelijke discussies over vinden op internet. Voor onze wedstrijdcommissie is het uiteindelijk een enorme uitdaging om voor alle leden mooie, gezellige, sportieve en daarmee ook zo eerlijk mogelijke wedstrijden te organiseren. Met wintergreens is dat al helemaal een uitdaging,… dat blijkt wel. Nu het jaar bijna ten einde is: chapeau voor de wedstrijdcommissie! Ik heb in ieder geval van alle wedstrijden dit jaar enorm genoten.

Samen met Ankie heb ik relaxed kunnen spelen op onze mooie baan. Bij de turn werden we in ons clubhuis gastvrij ontvangen, konden we even opwarmen en kregen we een heerlijk kopje wildbouillon. Na binnenkomst werd een smakelijke wild-crostini geserveerd. De flight na ons schoof gezellig aan: helaas gemankeerd door het tijdens de ronde uitvallen van Thijs, de winter eist zijn tol maar hopelijk is hij binnenkort weer fit. Overige slachtoffers van de winterse omstandigheden zijn mij niet bekend, wel wat onverwachte afzeggingen: erg jammer….. hopelijk kan iedereen in goede gezondheid van de komende feestdagen genieten. Dan gaan we nu over tot de prijsuitreiking, de winnaars:

Op de Noord-Oost lus:
1. Els van der Woude
2. Karin Kaptein
3. Anneke Schipper

Op de Oost-Zuid lus:
1. Marieke Uytenbogaart
2. Koos Versteeg
3. Henk van der Meijden

Zij mochten mooie (wild)prijzen in ontvangst nemen en zelf ontving ik als aangewezen nr. 7 een mooie kortingsbon voor golfles en de felbegeerde golfballen. De nrs. 1 hebben uiteraard gezamenlijk in een korte krachtige speech hun wedstrijdbelevenissen met ons gedeeld en daarbij namens iedereen de Wedstrijdcommissie hartelijk bedankt voor de organisatie van deze dag!

Tot slot: een andere Nunspeetse klassieker heeft onlangs helaas het veld moeten ruimen: de battle om Het Verwaeyde Zwijntje. Mocht dit Verwaeyde Zwijntje nu ergens liggen te verstoffen, is het misschien een idee deze als Wildtrofee een tweede leven te bieden?

De winnaars

Oost-zuidNaamHCPPl HCPSTBF score
1Marieke Uytenbogaart17.61740
2Koos Versteeg20.81839
3Henk van der Meijden22.82038
Noord-OostNaamHCPPl HCPStbf score
1Els van der Woude21.82043
2Karin Kaptein20.01838
3Anneke Schipper26.42437

Door |2022-12-20T00:43:30+01:0019/12/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie