Vlaggenwedstrijd Koningsdag 2024

//Vlaggenwedstrijd Koningsdag 2024

Vlaggenwedstrijd Koningsdag 2024

Wedstrijdverslag

door: Jan Goemans

Op deze feestelijke dag, ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning, kozen zo’n 75 leden voor deelname aan de traditionele vlaggenwedstrijd van onze vereniging, in plaats van deel te nemen aan de aubade bij de burgemeester en de kleedjesmarkten in dorp en stad.
Op een enkele overtuigde republikein na waren de meesten wel voorzien van een oranje “touch” in de kleding, wat bijdraagt aan de gezellige sfeer van deze jaarlijkse wedstrijd. Dat republikeinen zich juist op deze dag ook thuis voelen bij de vereniging geeft aan hoe verdraagzaam en tolerant we onder elkaar zijn.

Vanaf kwart voor tien gingen de eersten de baan in, met de verwachting dat we aan het eind van de ochtend nog wel een buitje op ons hoofd zouden krijgen. Gelukkig bleef dat beperkt tot enkele druppels en hebben we vaak onnodig de paraplu op de trolley gezet.

Zelf was ik even over half elf aan de beurt, samen met Marry Steenbakkers en Marya Hein. Net als ik is Marry al heel lang lid, dus we kennen elkaar eigenlijk al van de tijd toen we “nog jong” waren, meer dan 20 jaar geleden. Een leuke gelegenheid om weer even bij te praten. Marya en ik speelden voor de eerste keer met elkaar; we kenden elkaar wel van gezicht, maar hadden niet eerder samen gespeeld. Mooi om kennis te maken tijdens zo’n ronde van 18 holes.

Deze wedstrijd is eigenlijk gewoon een strokeplaywedstrijd; we krijgen allemaal een vlaggetje mee dat je in de baan moet plaatsen als het aantal slagen dat je hebt meegekregen “op” is. Vooral als je in de laatste flight zit, zie je steeds meer vlaggetjes in de baan op de laatste holes. Spannend natuurlijk om te kijken wiens vlaggetje je als eerste tegenkomt (maar ik zeg niet wie, dat was op onze luscombinatie).

Met dit spelletje moet je natuurlijk zuinig zijn op je slagen; als je een hole verpest kan dat zomaar betekenen dat het moeilijk wordt om je vlaggetje tot het eind te behouden. Uiteindelijk slaan we allemaal af met dat doel! Het overkwam Marya dat ze op de vierde hole slecht uit de bunker kwam en daardoor ook de volgende hole verpestte. En als je dan een goede tweede negen speelt is het zo jammer dat het in het begin op twee holes misging.

Waarschijnlijk mede door de stimulerende aanwezigheid van mijn beide flightgenoten, wist ik mijn vlaggetje met één slag over binnen te brengen en dat bleek voldoende te zijn voor de zevende prijs. En dat is natuurlijk “kassa”. Doosje ballen, 50% korting op een les bij één van onze Pro’s, de eer om over je eigen wedstrijd te mogen schrijven. Én natuurlijk een staatslot met eindnummer 6, want staatsloten zijn altijd de prijzen op Koningsdag.

Zondagmorgen dus meteen inloggen bij De Staatsloterij om te checken of de hoofdprijs (20 jaar lang € 250.000) op mijn Koningsdaglot was gevallen.

Helaas niet! Mijn lot was geen Koningsdaglot, maar een lot voor de trekking van 10 mei. Dan staat de Jackpot op € 13,8 miljoen. Nog meer dus! En nog even wachten op de borrel voor iedereen (met bitterballen als ook de Jackpot valt).

Tijdens de nazit en direct na de prijsuitreiking vroeg Thérèse Leeman (onze secretaris) nog even het woord om Marianne Kers in het zonnetje te zetten. Tijdens de algemene ledenvergadering op woensdag 24 april heeft de vergadering Marianne benoemd tot lid van verdienste van de vereniging voor haar tomeloze inzet voor de vereniging. Zij was jaren lid en voorzitter van de wedstrijdcommissie, penningmeester en vicevoorzitter van het bestuur gedurende negen jaren. Uit het hartelijke applaus bleek wel dat ook de leden die niet aanwezig waren op de vergadering deze benoeming van harte ondersteunen.

Rest mij om mijn flightgenoten en de wedstrijdcommissie te bedanken voor een gezellige dag.

De winnaars

PosSpelerScore
1Maarten Horsman+4
2Vincent Eggink+3
3Dieneke Stoker+2
4Tu van der Putten+2
5Marcel Scholten+1
6Tineke Jager+1
7Jan Goemans+1
8Annemarie de Boer+1
9Ellen Evelaar0
10Sandra VrijhofDichtst bij de hole

Door |2024-04-30T11:08:25+02:0030/04/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Coen Holstege 30 april 2024 om 15:58 - Antwoorden

    Een mooi verslag van deze vlaggenwedstrijd. Jammer dat ik er dit keer niet bij kon zijn maar het lijkt erop dat het een gezellige dag is geweest en een mooi gebaar om op deze dag Marianne nog even in het zonneteje te zetten.

Geef een reactie