Snertwedstrijd

//Snertwedstrijd

Snertwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Yvonne Schipper & Wouter Herzog

Erwtensoep wordt gemaakt van spliterwten, groenten en rookworst. Maar het wordt pas snert als je ook nog varkensvlees, spek en botten toevoegt en de soep een dag laat staan.
Maar snert kan ook staan voor snertweer, snertaap / kerel, snertwerk (golf)…
Na een periode van snertweer, was het eindelijk heerlijk golfweer met een zonnetje en zomergreens.

Onze flight genoten Mick van Maanen en Floris Brendel, waren zeker geen snertkerels, maar leuke jonge mannen uit het 1e zondag herenteam, fantastisch golf spelen en op 18 holes maar één slag meekrijgen. Wij krijgen ook één slag mee, maar op elke hole.

In het verdere verslag nemen we jullie mee, naar een aantal bijzonder holes van Mick en Floris.

Noord 3 (par 5) in twee slagen op de green en een put van drie meter voor eagle. Jammer dat de put net niet viel. Na 9 holes hadden Mick en Floris een score van twee onder de baan en 20 stablefordpunten. Wij speelden mooi mee met een score van 17 stablefordpunten.

Bij de turn kregen we een kop snert in het restaurant en de vraag is, welke invloed heeft de snert op de golfprestatie tweede negen holes? Probleem kan zijn, dat de peulvruchten in de snert, die bomvol zitten met vezels, je darmen van slag raken met winderigheid / windenergie tot gevolg.

Bij Mick en Floris bleek de windenergie een turbo te genereren bij de afslag en dus nog meer afstand. Op hole 2 oost vertelden we dat Anne van Dam in het verleden (tijdens de kampioenswedstrijd competitie) vanaf de heren tee, de ballpoint op de green sloeg. De vraag die we stelden was: of ze nu top dames afstanden slaan of nog verder? Mick en Floris moesten nu vanaf de achterkant heren tee slaan en de bal kwam in de greenside bunker terecht en stonden dus hun mannetje.
Na oost 3 was de score drie onder de baan, maar op oost 4 slaat de pech toe en ontstond uit het niets een bogey. Om de teleurstelling van geen bogey vrije ronde te verwerken, werd de turbo aangezet op hole 5 oost, wat resulteerde in een fantastische drive 15 meter voor de green.

Inmiddels aangekomen op de laatste hole oost 9, wat een bijzondere hole werd.
Mick en Floris spraken af dat ze met een birdie wilde eindigen. De drive was gigantisch, maar wat naar links richting de vijver oost 1 en lag net voor de rode tee.
De tweede slag moest over de bomen, maar raakte een tak en kwam terug op de dames tee. De derde slag ging over de bomen, lande anderhalve meter achter de pin waarbij de backspin de bal terug liet rollen tot twee meter voor de vlag. Een mooie putt leverde wel een heel bijzondere par op. Wij hadden een put van drie meter voor par, maar die lipte de hole en leverde toch een mooie bogey op.
Mick en Floris speelde één boven de baan met 36 stablefordpunten en wij hebben heerlijk mee gespeeld met ook 36 stablefordpunten.

Het was een heerlijke golfdag, mooi weer, fijne flightgenoten die fantastisch golf speelden. Bij binnenkomst is het een gezellige drukte in het restaurant en kon je zien dat iedereen genoten had van deze super dag. De wedstrijdleiding bedanken we graag voor hun inspanning om het ons weer naar de zin te maken. TOP!

Ondanks de lastige spelvorm Greensome, is er door de teams goed gescoord.
1e Nuy Vrijhof / Louis Hellebrekers. 39 lst9:20 lst6:14
2e Coen Holstege / Thom Holstege. 39 lst9:20 lst6:12
3e Mark de Groot / Marjolyntje Kuiper-Mollink. 39 lst9:18

De winnaars

Noord Oost

PosTeamScore
1Nuy Vrijhof
Louis Hellebrekers
39 lst9:20 lst6:14
2Coen Holstege
Thom Holstege
39 lst9:20 lst6:12
3Mark de Groot
Marjolyntje Kuiper-Mollink
39 lst9:18
4Jos Schoot Uiterkamp
Lidwien van Loon
38
5Wybe Jan Nauta
Björn Driessen
37
6Nita Bos
Petra van Uffelen
36 lst9:21
7Yvonne Schipper-Scheffel
Wouter Herzog
36 lst9:19
Door |2024-02-02T10:05:32+01:0002/02/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie