Senioren-jaarafsluiting 2023

//Senioren-jaarafsluiting 2023

Senioren-jaarafsluiting 2023

Wedstrijdverslag

door: Jaap van Petegem

Op 21 december was de laatste Seniorenmix van 2023. In weerwil van alle mooie speeldagen in het afgelopen jaar vond deze wedstrijd plaats onder erbarmelijke weersomstandigheden. Er was die donderdag nauwelijks een speler in de baan maar toch meldden zich 33 dappere deelnemers onder het motto: Luctor et Emergo.

De wedstrijdleiding van de 18-holes wedstrijd nam de verstandige beslissing om de eerste lus om te zetten in een gezellige koffieronde en de scramble-wedstrijd om te zetten in een 9-holes-SSM.

Dit betekende dat rond 15:00 uur alle deelnemers met 9-holes natte haren in de lounge aanwezig waren voor de jaarafsluiting 2023. Daar ontvingen de drie prijswinnende teams ( elk met 26 stableford punten) een zakje zoete ballen als beloning voor moed, beleid en trouw.
De voorzitter hield daarna zijn jaarrede en startte met een terugblik op de leden die afgelopen jaar zijn overleden en het benoemen van de grote lijst van namen van Senioren die het afgelopen jaar langdurig te maken hadden met ziekte en tegenslag. Enkelen van hen zullen in 2024 ook niet terugkeren bij de wedstrijden, anderen zijn gelukkig weer aan het revalideren of streven naar een comeback in de loop van het komende jaar. Al met al hebben er 116 leden één, meer of meestal deelgenomen aan de Seniorenwedstrijden. De donderdagse Senior Social Mix is een belangrijke component in het verenigingsleven van De Nunspeetse.

De voorzitter kon aankondigen dat we vanaf 1 maart 2024 bij de 18-holes wedstrijd zullen gaan spelen op twee lussen, zodat er meer gelijktijdigheid gaat ontstaan in start en finish, waardoor gezamenlijke afsluitingen e.d. makkelijker gepland kunnen worden. Op veler verzoek wordt er niet meer gestart voor 10.00 uur en op iedere tweede donderdag van de maand wordt er wat later gestart en is er de gelegenheid om deel te nemen aan de Seniorenhap.

Ook werd aandacht besteed aan de mutaties in de commissie: Na het vertrek van Haye en Herma en het (tijdelijk) terugtreden van Jan van der Ham vanwege ziekte zijn Erica Wagenaar en Jan van Meurs de commissie komen versterken. Vanaf 1 februari treedt ook Marieke Uytenbogaart toe tot de groep van wedstrijdleiders. De voorzitter kondigde aan dat hij per 1 april a.s. zal terugtreden als voorzitter en de hamer zal worden overgenomen door Marya Hein.

Voordat kon worden aangevallen op de borrelplanken met allerlei lekkers werden nog de begeerde Seniorenballetjes uitgereikt aan de periodekampioenen ( de namen worden iedere twee maanden gepubliceerd op het raam van het secretariaat) en werden de jaarkampioenen 2023 geprezen en beprijsd: Rob Dorland – 6e ; Rien Huijzer – 5e; Gerrit Bronkhorst – 4e; Erica Wagenaar –3e; Peter de Raad – 2e en op de eerste plaats en jaarkampioen 2023: Annette Schuur. Zij ontving uit handen van de jaarkampioen van het vorige jaar Margreeth Elffers de schitterende wisseltrofee, die nu een jaar lang mag pronken in of op Annette’s prijzenkast.

Droog, gevoed en tevreden keerden de deelnemers huiswaarts, wetend dat de afhakers en ontbrekenden een historisch moment hebben gemist.

De winnaar

PosNaam
1Annette Schuur
2Peter de Raad
3Erica Wagenaar
4Gerrit Bronkhorst
5Rien Huijzer
6Rob Dorland

Door |2024-01-15T14:30:19+01:0015/01/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie