Ryder Cup

//Ryder Cup

Ryder Cup

Wedstrijdverslag

door: Paula van Petegem

Tja, als je vergeet iemand te vragen om een verslag te schrijven, moet je het zelf doen: Op 22 en 23 juli werd dit jaar de Nunspeetse Rydercup gespeeld. Dit jaar in “Italiaanse stijl” omdat de grote Rydercup dit jaar ook in Italië wordt gespeeld.

56 deelnemers hadden zich aangemeld (of waren door de commissie geronseld), helaas wat minder dan voorgaande jaren, maar gelukkig deelnemers met een hoog golfgehalte en niet bang voor een buitje.

Twee teams “The Reds” – als vanouds- onder leiding van Captain Peter van den Broek en “ The Blues” met een nieuwe frisse captain: Gerrit Bronkhorst.

Voor sommige deelnemers was het wel wennen: de Ermeloërs dit jaar in blauwe en de Kampenaren in de rode polo’s.

Op zaterdag speelden we in viertallen greensome en foursome matchplay. Er werd sportief gestreden tot het laatste putt-je viel. Ondanks de flinke regenbuien hebben we geen gemopper gehoord en kwam iedereen fris en vrolijk aan de borrel(hap). Het was spannend wat de uitslag was, maar de captains bleven zwijgen.

Zondag werd vervolgens man tegen man en vrouw tegen vrouw, Rood tegen Blauw gespeeld om de matchplay-punten. Het ging up en down en gelukkig bleef het grotendeels droog. Bij binnenkomst ging iedereen weer gezellig aan de borrel en wachtte men op de uitslag.

De commissie riep iedereen naar buiten en daar maakten de captains de uitslag bekend: Het was spannend tot het einde. Na een kleine winst voor The Reds op zaterdag kwamen The Blues goed terug op zondag. Maar uiteindelijk bleek het Rode Team toch te sterk en dus kon Captain Peter de beker in ontvangst nemen en traditioneel zijn zwemvaardigheid presenteren in de vijver. Alle deelnemers van het Rode Team ontvingen een fles Italiaanse wijn.

Er volgde nog een heerlijk Italiaans BBQ-buffet. Vanwege het weer bleef de feestelijk versierde terras-tent dit jaar helaas ongebruikt. Het was nog lang gezellig.
Alle deelnemers en de medewerkers van de horeca bedankt voor de inzet voor deze geslaagde Rydercup 2023. We hopen volgend jaar op meer deelnemers.

De Evenementencommissie.

De winnaars

Fotoalbum

foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2023-09-19T09:26:55+02:0026/07/2023|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie