Paasscharrel

//Paasscharrel

Paasscharrel

Wedstrijdverslag

door: Mayke de Witt Hamer

Paasscharrel 10 april 2023.

102 deelnemers hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse Paasscharrel. Koppels van allerlei pluimage gingen de baan in. De weersverwachting was in eerste instantie niet best, maar uiteindelijk viel het alles mee, op de laatste paar holes viel wat regen, maar dat kon de pret niet drukken.

Jan Uytenbogaart en ik vormden volgens traditie de ‘scharrel’ voor de Paaswedstrijd. Sinds wij lid werden in Nunspeet hebben we deze wedstrijd met Jan en Marieke Uytenbogaart gespeeld, voor het eerst in 2016 en toen wonnen Jan en ik de wedstrijd. Voor een beginnende golfer een bijzondere ervaring. En natuurlijk was daarmee een vast koppel geboren, alhoewel Jan wel vertelde dat als je een wedstrijd eenmaal gewonnen had je dan niet meer hoefde te denken aan een volgende keer, de buit is dan binnen en je beurt voorbij.

Samen met Bram ten Hove sr. die ons heeft laten genieten van zijn geweldige ijzerslagen en Wil Meijer die ons een lesje recht slaan heeft geleerd trokken we de baan in. Het spel liep voorspoedig met in het begin een paar onwaarschijnlijk gemaakte putts door mijzelf (maar later in het spel twee niet te missen putts ernaast), het blijft golf, ups en downs.

Jan en ik vulden elkaar aardig aan, waar de een wat miste kon de ander dat vaak weer goedmaken, toch hadden we niet het gevoel van een heel goed resultaat, wel aardig, maar meer niet. Gelukkig werden ons wel strepen op de kaart bespaard.

Onze start was op zuid-3, dus onze laatste hole was, in de regen, zuid-2, de par 5 hole. Met vier slagen lagen we aan de rechterkant van de green en het was de beurt van Jan om als eerste te putten. Dit werd uiteindelijk de mooiste en winnende actie van onze ronde, want de bal rolde zo in het gaatje, goed voor vier punten en daarmee de winst van de dag en een mooie tuinhortensia als prijs.

Een dag die door de Evenementencommissie prima georganiseerd was en probleemloos verliep. Twee keer konden we naar binnen om in het restaurant eerst een heerlijk broodje en vervolgens een saladebowl te eten, goed verzorgd door het horeca personeel.

Na afloop tijdens het gezellige samenzijn hoorden we als klap op de vuurpijl dat Medi Holstege tijdens de wedstrijd een hole-in-one had geslagen op oost-3. De cava die vervolgens rondging vond gretig aftrek, kortom een in alle opzichten geslaagde dag.

De winnaars

teamScore
1Jan Uytenbogaart / Mayke de Witt Hamer46
1Ronald Barten / Ankie Bronkhorst45
3Ronald Gorel / Medi Holstege44
4Koos Versteeg / Karin Kaptein44

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2023-10-04T09:27:18+02:0013/04/2023|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie