Openingstoernooi Het Rijk Bokaal 2024

//Openingstoernooi Het Rijk Bokaal 2024

Openingstoernooi Het Rijk Bokaal 2024

Wedstrijdverslag

door: Sandra Vrijhof, Marianne Kers, Hans Verhoog en Philippe Mortureux

De aftrap van een nieuw golfseizoen start traditiegetrouw met het Openingstoernooi Het Rijk Bokaal. De rode loper lag voor ons uit en er was een feestelijke ontvangst met koffie en iets lekkers. Na uitleg van de wedstrijd konden de teams op weg naar hun starthole i.v.m. een shotgun start. Er was een mooi deelnemersveld met 80 spelers.

Onze start was Noord 3, niet de makkelijkste hole om mee te starten maar we begonnen met zes stablefordpunten. Prima start dus en zo gingen we gestaag door. Een paar mooie pars, geen echt gekke dingen onderweg en als het een keer mis ging konden we elkaar mooi opvangen. De baan lag er prachtig bij, de greens waren snel en het was prima golfweer. Het zonnetje liet zich zelfs af en toe even zien.

Na zeven holes was het tijd voor een lekkere versnapering op het terras en kregen we nog een broodje mee voor onderweg.

Op Oost 1 gingen we vol goede moed verder met onze ronde en we werden steeds beter. Par na par volgde en we begonnen ons onderweg toch wel een beetje af te vragen met hoeveel punten je eigenlijk binnen zou moeten komen voor de Bokaal. Hans Verhoog liep een ongelofelijke mooie ronde op Oost, zoals hij zelf zei, zijn beste ooit! Alles viel en hij eindigde op Oost alleen al met een bijdrage van 27 punten aan het team. Nog twee holes te gaan… De laatste hole sloten we af met een super birdie van Hans en hadden we onze laatste zeven punten te pakken. Totaal: 91 punten – zou dat genoeg zijn?

Alles liep mooi door en we waren bijna allemaal gelijktijdig binnen waar we weer ontvangen werden met een drankje en lekkere hapjes. Ook stond er muziek klaar om met de voetjes van de vloer te gaan.

Rond 18:30 uur begon Liesbeth van Wijk, de general manager van Het Rijk van Nunspeet, met een proost op het nieuwe seizoen, een update over de baan en de toekomstige plannen. Hans Blaauw, de directeur van Het Rijk Golfbanen, volgde en voor Coen Holstege, de voorzitter van De Nunspeetse Golfvereniging, was het gras inmiddels weggemaaid: Zijn geschreven speech kon hij in zijn zak houden.

De prijsuitreiking volgde en wat bleek? Ons team werd winnaar van Het Rijk Bokaal, nipt op basis van HCP voor de winnaars van vorig jaar. Chapeau voor jullie verdediging. Volgend jaar mogen wij deze strijd aangaan.

Daarna volgde een walking diner, we werden verrast met zes gangen wat weer uitstekend verzorgd was.

Wij kijken terug op een mooi en gezellig openingstoernooi en bedanken graag de evenementencommissie voor de organisatie. Uiteraard ook onze dank aan Het Rijk voor de aangeboden hapjes en drankjes.

Op naar een sportief maar vooral gezellig nieuw golfseizoen!

De winnaars

PosTeam
1Sandra Vrijhof
Marianne Kers
Hans Verhoog
Philippe Mortureux
2Hans van der Linden
Jan Everts
Hildeke Deley
Yvonne Schipper
3Henk Eilander
Auke Hermanides
Dini Koekoek
Jolijn van Rooijen
Door |2024-03-19T00:01:58+01:0018/03/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie