Onderhoud van 6 tot en met 17 november

/, ClubInfo/Onderhoud van 6 tot en met 17 november

Onderhoud van 6 tot en met 17 november

Update 6 november:

Vandaag zijn de werkzaamheden van start gegaan en in de praktijk blijkt dat het verzoek om langs de 2 grote Verti-Drain machines heen te spelen niet werkt en tot te onveilige situaties leidt. Daarom is er in overleg met de Hoofdgreenkeeper besloten om de hole waarop wordt gewerkt af te sluiten voor golfers zolang er gewerkt wordt. Dat betekent ook dat de geplande wedstrijden van deze week hier ook last van hebben.

We kunnen helaas ook niet om de geplande lussen van de wedstrijden heen plannen, wat betekent dat er tijdens de Damesdag, de Heerendag en de SSM van deze week een hole gesloten kan zijn. Het goede nieuws is dat het prikken zeer voorspoedig verloopt en dat de verwachting is dat deze werkzaamheden uiterlijk maandag 13 november zijn afgerond in plaats van vrijdag 17 november. In het weekend vinden er geen werkzaamheden plaats.

Beste leden,

Vanaf aanstaande maandag 6 november tot en met vrijdag 17 november is er onderhoud gepland in de baan. Alle fairways op Noord, Oost, Zuid en de Dennenbaan als ook de drivingrange worden bewerkt met zogenaamde Verti-Drains. Met deze machine worden door massieve vaste pennen gaten in de fairway geprikt om de grasmat te beluchten. Deze bewerking verbetert de toplaag en zorgt er ook voor dat de kwaliteit van het gras op de fairways structureel gaat verbeteren. De wortelgroei van het gras wordt gestimuleerd en wat zwakkere plekken in de fairways verbeterd. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de conditie van de fairways te verbeteren.

De greenkeepers doen, zoals altijd, hun best om de overlast te beperken. Maar, anders dan de bekende maaimachines, kunnen deze machines niet ‘even’ ophouden en naar de kant rijden om golfers erdoor te laten. Dat betekent dus dat u als golfer moet wachten totdat de machines uit de speellijn zijn en u veilig langs de machines heen kunt te spelen. Denk aan de veiligheid van onze greenkeepers.

Per (werk)dag worden drie tot vier fairways geprikt met twee machines, dus zult u meestal maar op één fairway last hebben van de machines. Na het prikken worden de fairways weer zo snel mogelijk bespeelbaar gemaakt door er gelijk achteraan te maaien. Afhankelijk van het weer zullen de gaten enige tijd zichtbaar blijven.

Goed om te weten:

  • De collega’s van de receptie vertellen u graag op welke lus er gewerkt gaat worden. Die planning wordt per dag gemaakt.
  • Vanaf aanstaande maandag is plaatsen toegestaan.

Sportieve groet,

Liesbeth van Wijk en Eric Metselaar
General manager Het Rijk van Nunspeet
Hoofdgreenkeeper De Enk

Door |2023-11-26T11:30:05+01:0002/11/2023|Categorieën: BaanInfo, ClubInfo|0 Reacties

Geef een reactie