Oliebollenwedstrijd vrijdag 29-12-2023

//Oliebollenwedstrijd vrijdag 29-12-2023

Oliebollenwedstrijd vrijdag 29-12-2023

Wedstrijdverslag

door: Ingrid Zonnevylle

Deze door onze Evenementencommissie georganiseerde laatste wedstrijd van het jaar behoort tot één van de populairste, met deze keer maar liefst 101 deelnemers. We speelden individueel stableford in flights van vier met hidden holes. Er zou shotgun gestart worden waardoor er, gezien het grote aantal deelnemers, op een aantal holes dubbele starts nodig waren.

Vanaf 09.00 uur werden we ontvangen met koffie/thee met naar keuze een oliebol of een appelflap en kregen we een consumptiemuntje voor na de wedstrijd.

Ik speelde samen met Jacomien Eilander, Adriaan Rink en Roel Kaan en wij startten op Noord 3.
Buienradar had ons vanaf 11.00 uur een droge dag beloofd en dús werden we de eerste negen holes een aantal keren getrakteerd op een flinke bui en zelfs een hagelbui! Met windkracht 4 was het dan ook best een uitdaging om de paraplu en soms ook de kar in de baan te houden, maar dat mocht de pret niet drukken. Golf is tenslotte geen sport voor watjes!

Zo’n beetje halverwege werden we in de baan verwend met een lekker kaas- of saucijzenbroodje zodat we er weer tegen konden. Een paar holes verder kwam de lekkernijen-cart nogmaals langs, deze keer met warme chocolademelk, met naar wens rum en/of slagroom.

Ik weet niet of het door de rum kwam maar het weer knapte op en Jacomien maakte direct een PAR! Zelf speelde ik een steady rondje en kwam met 36 stablefordpunten binnen. Dit betekende echter nog niet dat je je al ‘rijk’ kon rekenen want de commissie bepaalde pas achteraf welke negen holes zouden meetellen voor de score.

Eerst dus maar even onze consumptiemuntjes ‘verzilveren’ voor een lekker drankje in het clubhuis.
De spanning steeg toen de commissie de gekozen holes bekend ging maken. Het kostte Jan Evers in eerste instantie wat moeite om iedereen stil te krijgen maar toen dit gelukt was konden de hidden holes worden gekozen.
Het bleek dat je bij deze spelvorm toch ook afhankelijk bent van een beetje geluk want er werden een aantal holes gekozen waar ik toevallig net een par had gescoord, dus dat was boffen.

Er waren prijzen voor de tien best scorende spelers en die prijzen waren niet mis. De commissie had gekozen voor hele mooie pakketten van de Alexanderhoeve met daarin allerlei lekkers.
Uiteindelijk bleken mijn 22 stablefordpunten voldoende te zijn voor de winst. Ik mocht dan ook zo’n geweldig pakket in ontvangst nemen én had de eer om een stukje te schrijven voor op onze website.

Na de prijsuitreiking mochten we gaan genieten van een heerlijk stamppottenbuffet. Er was keuze uit zuurkool-, boerenkoolstamppot en hutspot, ‘aangekleed’ met gehaktballetjes, spek, worst etc..

Graag wil ik de Evenementcommissie complimenteren met het organiseren van deze tot in de puntjes verzorgde golfdag.

Zeker ook dank aan m’n flightgenoten met wie ik een hele gezellige golfdag heb beleefd.

Uiteraard ook de felicitaties voor m’n mede prijswinnaars van wie ik de namen hieronder nog even heb vermeld.

2e Rob van Wasbeek (21 pntn) 3e Eibert Lokhorst (20 pntn) 4e Jan Maréchal (20 pntn) 5e Vincent Eggink (20 pntn)
6e George Weeteling (20 pntn) 7e Thijs v.d. Schee (19 pntn) 8e Gerard van ’t Slot (19 pntn) 9e Wim van Engelen (19 pntn) 10e Henny Kuiper (19 pntn).

Ik wens iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling en een sportief en gezond 2024!

De winnaars

NrNaamScore
1Ingrid Zonnevylle22
2Rob van Wasbeek21
3Eibert Lokhorst20
4Jan Maréchal20
5Vincent Eggink20
6George Weeteling20
7Thijs van der Schee19
8Gerard van ’t Slot19
9Wim van Engelen19
10Henny Kuiper19

Door |2024-01-01T14:43:56+01:0031/12/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie