Old Grand Dad wedstrijd

/, Wedstrijdverslag/Old Grand Dad wedstrijd

Old Grand Dad wedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Frank Korzaan

De jaarlijkse Old Grand Dad wedstrijd

Vorige week zaterdag werd de jaarlijkse lokale wedstrijd van de Old Grand Dad Stichting gespeeld.

Onze bloeiende vereniging telt 886 leden, waarvan 60% heren is. Dat zijn er totaal 532. Toch zeker één derde van dit aantal (maar naar alle waarschijnlijkheid méér!) heeft de grootvaderlijke leeftijd zeker bereikt. Dat zijn er dan 177. Het is natuurlijk mogelijk dat ongeveer de helft van deze potentiële opa’s die status nog niet heeft bereikt of nog in de ontkenningsfase verkeert van het grootvader zijn. Dan blijven er nog 88 grootvaders over, die deze eervolle status inmiddels hebben bereikt. Maar……slechts 40 van deze 88 ongetwijfeld trotse grootvaders is donateur van de Old Grand Dad Stichting. Er zijn landelijk inmiddels rond de 6.500 golfende opa’s die wèl donateur zijn van de stichting, verdeeld over meer dan 105 golfverenigingen.

Het goede doel van de Old Grand Dad’s is het steunen van kinderen met een beperking om te kunnen bewegen en sport te kunnen beoefenen.

Wanneer je als grootvader zelf gezonde kinderen en kleinkinderen, moet het besef, dat wanneer je als ouder en/of grootouder wèl een kind met een beperking hebt en daardoor in feite “levenslang” hebt, een zeer gegronde reden zijn om donateur van deze mooie stichting te worden.

Maar, genoeg geklaagd nu!

De wedstrijd, die slechts 14 deelnemers telde (zie het verhaal hierboven!), werd onder mooie weersomstandigheden gespeeld.

Zoals gebruikelijk wordt de eerste prijs, een bronzen beeldje, ter beschikking gesteld door de stichting. Op de Nunspeetse nodigen wij altijd de kleinkinderen uit om naar de baan te komen (met de ouders of en/of met oma) om opa de laatste hole te begeleiden en aan te moedigen. Daarna, tijdens de prijsuitreiking, krijgen de kleinkinderen te eten en te drinken. Gesponsord door de vereniging. Ook krijgen ze allemaal een cadeautje, al vele jaren ter beschikking gesteld door Intertoys in Kampen. (zie foto). De kinderen vinden het altijd geweldig, net als de grootouders.

De beste grootvader dit jaar was “good old” Gijs Lamers met maar liefst 39 stablefordpunten. Tweede werd, na cardmatching, Harry Klumper met 36 punten, hetzelfde aantal als Jan de Groot, die dus derde werd.

Deze drie grootvaders worden met dit resultaat afgevaardigd naar de regionale finale die op 11 juli gespeeld gaat worden op de Veluwse Golfclub. Als vierde en reserve als één van de winnaars verhinderd mocht zijn, werd Pim Krijnsen met 35 punten.

Ben je nog geen donateur? Geef je dan op bij de clubconsul, ondergetekende.

Volgend jaar hopelijk weer eens een “volle bak” te hebben en veel kleinkinderen na de wedstrijd!

De winnaars

NaamHCPPl HCPStbf score
1Gijs Lamers26.73139
2Harry Klumper21.02436
3Jan de Groot16.71936
4Pim Krijnsen (Pim)28.53335
Door |2023-09-19T10:44:56+02:0021/05/2023|Categorieën: Old Grand Dad, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie