Nieuwjaarstoespraak

//Nieuwjaarstoespraak

Nieuwjaarstoespraak

Met een gepaste trots en een voldaan gevoel kijk ik terug op alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Laten we beginnen met de wedstrijden. De diverse commissies hebben weer hun best gedaan een mooi scala van wedstrijden aan te bieden. Elk evenement bracht een mix van spanning, gezonde competitie en plezier. Ik merk hoe enthousiast deelnemers zijn tijdens de nazit, als we in de watten worden gelegd door de horeca en de keuken van Het Rijk. Per 1 maart gaat de nieuwe wedstrijdkalender in, die al te zien op onze website. Ik ben, hopelijk samen met jullie, benieuwd naar de nieuwe uitdagingen, die de commissies ons gaan bieden.

Naar aanleiding van signalen van leden hebben wij onze website en nieuwsberichten eens onder de loep genomen. Samen met de communicatiecommissie is besloten de homepage te restylen, binnen de bestaande mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe frisse en moderne look. Nieuwsbrieven worden niet meer verstuurd, vaak was het nieuws al achterhaald voor publicatie. De nieuwsflits blijft wel bestaan en zal, per mail, worden ingezet bij nieuws, gericht op een specifiek onderwerp. Dus bezoek niet alleen de Proware-site, maar kijk regelmatig eens op www.denunspeetse.nl. Zo blijven wij allen op de hoogte van belangrijke zaken over bijvoorbeeld de ingang van inschrijfdata via uitgelichte wedstrijden, ludieke wedstrijdverslagen, relevant competitienieuws, actuele baanstatusinformatie, leuke berichten en belangrijke mededelingen.

Op initiatief van Het Rijk van Nunspeet heeft er door de NGF een nieuwe beoordeling van onze baan plaatsgevonden. Met de baanarchitect en onze baancommissie is kritisch naar de baan gekeken en zijn tees en hindernissen aangepast. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe course en slope rating. In de nieuwe handicapslagtabellen is dit verwerkt en de informatieborden bij de holes zijn vernieuwd. In dit kader wil ik toch weer eens onder de aandacht brengen om eens na te denken over: “Welke tee-kleur past bij mij?” Let daarbij op de gemiddelde lengte van je afslag en je handicap. De juiste afslagplek kiezen geeft minder frustratie, meer spelvreugde en betere resultaten. En wie wil dat nu niet?
Ook het team van de Enk heeft niet stil gezeten en heeft hard gewerkt om de baan er dit jaar weer goed uit te laten zien. Schimmels, onkruid, droogte: het blijven uitdagingen waar zij een oplossing voor moeten vinden rekening, houdend met de transitie naar een pesticidevrij beheer. Wat treffen wij het toch met een baan, die zo goed als het gehele jaar bespeelbaar is. Het blijft toch fantastisch om hier te kunnen golfen, te luisteren naar de geluiden uit het bos en te genieten van de prachtige natuur.

Trots ben ik ook op de inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers, zij maken het verschil! Vrijwilligers die opstaan om een taak of functie binnen de vereniging op zich te nemen. Samen zorgen zij ervoor dat wij een leuke tijd hebben bij onze vereniging. Laat deze leden gerust eens weten dat ook jullie hun inzet waarderen.
Kortom: het gaat goed met onze club, we vieren veel successen en er zijn positieve ontwikkelingen. Er is respect voor elkaar én plezier met elkaar, maar wij mogen onze ogen niet sluiten voor de uitdaging, waar onze vereniging en de golfsport in het algemeen voor staat: het behoud van leden. Daarom omarmen wij de actie “Welcome to the club” van de NGF, gericht op een golfsport, waarin iedereen zich welkom voelt: jong, oud, man, vrouw. Waarin huidige leden zich thuis en nieuwe leden zich welkom voelen.

Ik vertrouw erop dat wij als vereniging onze eigen koers kunnen blijven varen om iedereen op zijn of haar niveau met plezier te laten golfen. En om met elkaar als sporter en vrijwilliger bij onze mooie vereniging actief te zijn.

“Wij allen met elkaar zijn één vereniging”.

Ik wens iedereen namens het bestuur een 2024 vol vreugde, liefde en golfplezier!

Coen Holstege
Voorzitter De Nunspeetse

Door |2024-01-05T23:31:37+01:0006/01/2024|Categorieën: ClubInfo|0 Reacties

Geef een reactie