Nieuw weerstation achter de dubbele green van Noord 9 en Oost 9

/, ClubInfo/Nieuw weerstation achter de dubbele green van Noord 9 en Oost 9

Nieuw weerstation achter de dubbele green van Noord 9 en Oost 9

Wellicht is het u al opgevallen, er staat een weerstation achter de dubbele green van Noord 9 en Oost 9. Deze is op maandag 5 februari geplaatst door de firma Smits uit Veldhoven. Met dit station kunnen we allerlei meteorologische zaken meten zoals temperatuur, hoeveelheid neerslag, verdamping en vochtigheidspercentage in de green en nog veel meer. Het weerstation staat redelijk dicht bij de achterkant van de green. Dit is noodzakelijk om goede metingen te kunnen verrichten in de green, zoals het vochtigheidspercentage.

Met alle data verzameld door het weerstation zijn de greenkeepers beter in staat om de huidige beregeningsinstallatie efficiënter te gebruiken. Deze installatie is al wat ouder dus nu komt er nog wel menselijke intelligentie aan te pas, maar in de toekomst zal ook Het Rijk van Nunspeet waarschijnlijk op een nieuw beregeningssysteem (Rain Bird IC system) overgaan. Dit systeem communiceert dan met het weerstation wat zal leiden tot een efficiëntere beregening en waterbesparing.

Mocht het weerstation tijdens het spel in de weg staan, is dat simpel op te lossen. Volgens de golfregels is het weerstation per definitie een vast obstakel. Deze mag zonder straf worden ontweken. Regel 16.1 legt uit hoe dit werkt.

Het station wordt gevoed door een zonnepaneel, het eerste op Nunspeet. In het voorjaar zullen er meer zonnepanelen komen. Daarover meer in een volgend nieuwsbericht.

Weerstation green Noord9 en Oost 9

Door |2024-02-20T11:48:27+01:0020/02/2024|Categorieën: BaanInfo, ClubInfo|0 Reacties

Geef een reactie