Midzomernachtwedstrijd

//Midzomernachtwedstrijd

Midzomernachtwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Ingrid en Monica

De meeste leden zijn op de hoogte dat er bij het winnen van een wedstrijd, of bij sommige wedstrijden als je als zevende eindigt, er de consequentie aan verbonden is dat er een stukje geschreven mag worden. Let wel…. mag. En deze keer zijn wij (als winnaars) aan de beurt, “wij” omdat de wedstrijdvorm Greensome was. Het is altijd leuk wat wedstrijdervaringen te lezen, dus we gaan een poging doen een “leeswaardig” stukje te schrijven.

Wij speelden de Midzomernachtwedstrijd, welke werd georganiseerd door de Evenementencommissie. Helaas waren er maar 22 deelnemers, terwijl er plek was voor 72! Erg jammer maar met deze kleine groep was het zeker niet minder gezellig! Het was ook echt een heerlijke zwoele zomeravond, dus dat kon niet beter. Het was tenslotte bijna de 21ste juni, de langste dag. Hoe mooi was het om de zon achter de bomen te zien verdwijnen en de baan in een prachtige gloed zette.

We speelden met Thom Holstege en Nev Sijacic in de flight en hadden hetzelfde aantal slagen mee. Hierdoor was het erg leuk en competitief. Het was echt ongelooflijk om te zien hoe ver deze heren de bal konden slaan! Op een par 4 een drive op 60 meter voor de green slaan, echt heel knap. Helaas lukte het ze niet altijd om de bal in de baan te houden. Dit soort afstanden slaan was voor ons natuurlijk onbegonnen werk, wij moesten het dus hebben van mooie chips, pitchslagen en hele goede putts. Soms heb je zo’n dag dat bijna alles lukt.

Als wij elkaar de ‘opdracht’ gaven waar de bal terecht moest komen, dan lukte dat tot onze verbazing ook nog! Onze birdies op de pars 5, Noord-8 en Oost-4 gaven ons vleugels en de heren keken hun ogen uit en complimenteerden ons met ons goede spel van dat moment. Want dat is golf, het moment……of de dag dat alles lukte. De eerste negen holes (Noord) speelden we stableford en de tweede negen holes (Oost) strokeplay.

De score werd als volgt berekend: Het aantal slagen op Oost -/- 50% van je hcp-slagen -/- de gescoorde stablefordpunten op Noord. Voor ons betekende dit het volgende: 42 slagen (Oost) -/- 10 hcp-slagen -/- 23 stablefordpunten (Noord) = 9 netto.

Thom en Sev nogmaals dank voor deze ontzettend leuke partij op deze prachtige zomeravond.

at zeker ook nog het vermelden waard is, is dat we bij het ophalen van de scorekaart direct getrakteerd werden op een flesje fris en een heerlijk stuk Flammenkuchen, halfway Gravad Lax met allerlei lekkers eromheen. Na achttien holes werd buiten op de bbq een mooie Zweedse hamburger voor iedereen bereid. En na de prijsuitreiking een ongekend lekker dessert.

Als derde zijn geëindigd Medi Holstege en Nita Bos, als tweede Hannie Kunzel en Ilse Nadort. Dames, ook jullie gefeliciteerd!

De prijzen bestonden uit hele mooie pakketten met allerlei lekkernijen erin, het kon niet op. Dank aan de Evenementencommissie voor het organiseren van deze mooie zomeravondwedstrijd. We hopen volgend jaar op een grotere opkomst met net zulk mooi weer als deze dag.

Fijne zomer nog allemaal

De winnaars

Door |2023-10-04T09:27:01+02:0020/06/2023|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie