Matchplay op de Heerendag

//Matchplay op de Heerendag

Matchplay op de Heerendag

Velen van jullie hebben wel eens competitie gespeeld of spelen nog steeds competitie.
Belangrijk onderdeel daarvan is het onderdeel matchplay.
Op de Heerendag echter kennen we al vele jaren alleen strokeplay en stableford.
Toch zijn er de nodige heren die af en toe graag matchplay willen spelen.
De Heerendagcommissie heeft daarom na inventarisatie (80% positieve reacties) besloten een bescheiden competitie op te zetten en deze na afloop te evalueren. De matchplay wedstrijd komt in plaats van een strokeplay en/of stableford wedstrijd op woensdag.

Opzet:

De competitie bestaat uit zes wedstrijden, eenmaal per maand van januari t/m juni.

Er wordt een indeling gemaakt (nog nader precies vast te stellen op basis van de inschrijvingen) van hoge en lage hcp’s, bijvoorbeeld van 1 t/m 21,0 en van 21,1 t/m 54 (is ongeveer de helft van de spelers die regelmatig inschrijven). Mocht je tijdens het seizoen in een andere handicap categorie terechtkomen, dan blijf je voor het lopende seizoen in de categorie waarin je begonnen bent.

Er wordt gespeeld met een driekwart handicapverrekening. Dus speler A met een handicap 10 speelt tegen speler B met een handicap 18, dan is de handicapverrekening ¾ maal 8 is 6 slagen extra te verrekenen op index 1 t/m 6 voor speler B (> 0,5 wordt naar boven afgerond, < 0,5 wordt naar beneden afgerond). De maximale handicapverrekening wordt op 10 slagen gesteld, om de verschillen niet te groot te maken.

De 18 holes worden volledig uitgespeeld. De winnaar van de eerste 9 holes krijgt 2 punten, de winnaar van de tweede 9 holes krijgt ook 2 punten. De overall winnaar krijgt nog eens 2 punten. Dus per wedstrijd zijn er maximaal 6 punten te verdienen.
Bijvoorbeeld speler A wint de eerste 9 holes met 5/4. Speler B wint de tweede 9 holes met 6/3. Beide spelers krijgen 2 punten en speler B krijgt nog eens 2 punten als overall winnaar, 10/8. Wordt er gelijk gespeeld dan krijgen beide spelers 1 punt.
In het overzicht krijgt A dus 2 punten en B 4 punten.

Naam spelerJanuariFebruariMaartAprilMeiJuniTotaal
A2
B4
C

Er zijn geen dagprijzen tijdens deze competitie (ook geen Hakronnetjes en two’s pot), maar er zal af en toe, tijdens of na de wedstrijd, een versnapering worden uitgedeeld.

Aan het eind van het seizoen is er uiteraard wel een prijsuitreiking met enkele prijzen per categorie.

De competitie gaat over zes wedstrijden. Omdat niet iedereen elke maand zal kunnen spelen tellen de vijf beste uitslagen. Diegenen die wel zes wedstrijden hebben gespeeld kunnen dan hun slechtste score wegschrijven.

En dan nog dit: een ‘Coentje’(uitholen) is niet verplicht, immers bij matchplay mag een hole gegeven worden!

Door |2023-12-13T15:06:57+01:0013/12/2023|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie