Maandbeker juli

//Maandbeker juli

Maandbeker juli

Wedstrijdverslag

door: Koos Versteeg

Maandbekerwedstrijd 15 juli

Het was de eerste keer dat ik mij had ingeschreven voor de Maandbekerwedstrijd van dit jaar. Deze wedstrijd paste namelijk precies in mijn trainingsschema voor de aankomende Ryder Cup. Een prachtig en altijd een goed bezet tweedaags golfevenement georganiseerd door de Evenementencommissie.

Categorie twee spelers golfden Zuid en Noord en mijn flightgenoten waren Jan Everts, bestuurslid van de Evenementencommissie en Yvonne Schipper, die naast het golfen over meerdere kwaliteiten beschikt.

Golfen is een psychologische sport, die in grote mate berust op vaardigheden en overtuiging. Een goede start op de moeilijkste zuidlus is voor mij vaak bepalend voor de vorm van de dag, ook al heb je genoeg geoefend op de driving range. Met een bogey op Zuid-1, een birdie op Zuid-2 en een par op Zuid-3 was de overtuiging op deze Maandbekerwedstrijd zeker aanwezig voor het verdere verloop van de wedstrijd. Met 21 stableford punten op de zuidlus was ik zeer content.

Het vasthouden van mijn overtuiging op lus Noord liep gelijk een flinke deuk op. Op hole 1 liep mijn vaardigheid over in teveel zelfvertrouwen en kwam er vanaf met een liggende één, of te wel een verdiende streep. Deze prestatie herhaalde ik ook bij hole 6. Met 16 stableford punten op Noord eindigde ik deze wedstrijd met 37 punten. Een uitslag waar ik zeker tevreden mee ben en als zevende ben geëindigd in categorie twee. Een mooie prijs van Annette Horsman gekregen, nl. 50% korting op een golfles van 25 minuten bij David Love of Carolien Driessen en een doosje Vice golfballen.

Het was gezellig en leerzaam om met bestuurslid Jan Everts van de Evenementencommissie te golfen. We hebben nog gesproken over de bezetting van de Ryder Cup, die helaas dit jaar niet volgeboekt is zoals voorgaande jaren. Via een direct mailing aan de deelnemers van afgelopen jaar is nog geprobeerd om meer deelnemers aan te trekken voor deze prachtige wedstrijd. Met een respons van 10 extra inschrijvingen is dat naar tevredenheid gelukt.

Na de wedstrijd mijn golftas opgeruimd in de auto. Teruglopend naar het clubhuis kwam ik een deelnemer tegen uit categorie één die voor zijn gevoel dramatisch slecht had gegolfd. Hij vroeg of ik Yvonne Schipper wilde halen voor psychologische hulp. Zijn betrouwbare afslag was hij kwijt en van het solide spel op de fairway en green was geen sprake. Overtuiging was bij deze deelnemer ver te zoeken. Gelukkig kwam hij op het terras bij ons aan tafel zitten en Yvonne heeft deze deelnemer uitstekend psychologisch geholpen. Ik heb deze deelnemer nog mijn prijs aangeboden voor die korting van 50% op een golfles van 25 minuten en de Vice golfballen. Die 25 minuten golfles was tekort voor hem, want die had hij alleen aanvaard bij een golfles van 50 minuten.

De toegevoegde waarde van een goede flightindeling kan dus behoorlijk groot zijn.

De winnaars

Maandbeker 1NaamHCPPl HCPNetto score
1Marcel Scholten12.51471
2Finn Vlaardingerbroek4.4471
3Michaël Aarts10.81272
Maandbeker 1NaamHCPPl HCPStbf score
1Coen Holstege20.62541
2Ben Schoon23.02840
3Saskia ten Have20.42639

Door |2023-09-18T18:34:57+02:0017/07/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie