Maandbeker augustus

///Maandbeker augustus

Maandbeker augustus

Wedstrijdverslag

door: René van der Molen

Het was zondag, 7 augustus. En het weer deed de naam van de dag ruimschoots eer aan! En wat lag de baan van het Rijk er weer fantastisch bij. Vooraf sowieso een genot om er te mogen spelen.

Ik zelf deed (voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat…) voor het eerst mee aan een wedstrijd om de Maandbeker. Bij het aanmelden hoorde ik de commissieleden praten over de 7de plaats en wat daarbij hoorde. Dit ging bij mij het ene oor in en het ander oor uit, in het kader van ‘dat zal wel…’, niet beseffende wat mij deze dag zou overkomen.

Robbie d. J. en Ronald G. waren dit keer mijn flightgenoten. Bij het begin toch maar even bij Ronald gecheckt of het strokeplay was en of de max misschien (of eigenlijk hopelijk) ook 2x par + 1 zou zijn, maar hij kwam met de beangstigende mededeling dat je de hole helemaal uit moest spelen… Oeps, dat was even schrikken, slikken en weer doorgaan… Toch nog weer anders dan bij de Tigercompetitie.

We hadden eigenlijk een prima eerste lus (Oost) met 1x 44 slagen en 2x 46 slagen. Ik zelf mocht op Oost-5 beleven dat m’n eerst geslagen bal onvindbaar bleek te zijn en m’n provisionele maar liefst 20 meter ver kwam; een 8 op de kaart was het resultaat.

Maar toen kwam het genadeloze Zuid. Tenminste, in eerste instantie voor Robbie. Op Zuid-1 brak de hel even voor hem los en heeft ie menig heidebosje van dichtbij mogen aanschouwen; 11 was het resultaat. Daar was ie wel even door van slag maar pakte het later toch weer goed op.

En zo keuvelden we de hooltjes bij langs met her en der een parretje. Tot aan hole 18; dat werd voor Ronald zijn Waterloo. Het begon met een verschrikkelijke eerste afslag richting de struiken waarna hij met zijn 5de slag eindelijk de fairway bereikte, om vervolgens de bal het water in te slicen. Dit alles had uiteindelijk ook een 11 als resultaat…

Vermeldenswaardig zijn nog de afslagen van Robbie, en ook de enorme omtrekkende beweging die de bal daarbij maakte; in eerste instantie leek de bal (op Oost 9) volledig rechtsaf te gaan (richting andere fairway Noord 9, waarbij Ronald al verschrikt ‘FORE!’ riep) maar hoog in de lucht maakte de bal een enorme draai naar links om vervolgens midden op de goede fairway terecht te komen. En dan ook gewoon 230 meter ver hè… Mooi om te zien..

Helaas heb ik van de andere flights en van de 2de categorie niet veel mee gekregen en kan daar dus ook verder geen verslag van doen. Behalve dan wat bij de prijsuitreiking is gezegd over hoge bergen (78 slagen..) en diepe dalen (135 slagen…?), gekneusde ribben, en wat dies meer zij.. Maar dit zal ongetwijfeld de volgende maand anders worden wanneer de speler die dan 7de wordt in de 2de categorie wat zinnen op papier mag zetten…

Daarnaast meldde de winnaar dat als je een fiets op de parkeerplaats van de maandbeker ziet, het de zijne is.

De winnaars

Maandbeker 1HCPPl HCPNetto score
1Jan Martijn Eijgelaar6.7870
2Jan ten Have8.11070
3Corinne Noordman14.61971
Maandbeker 2HCPPl HCPStbf score
1Jos Schoot Uiterkamp20.22340
2Ria Sol30.73736
3Patricia van de Riet27.43336

Door |2022-08-09T11:21:49+02:0008/08/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie