Maak kennis met Gineke

//Maak kennis met Gineke

Maak kennis met Gineke

Wie ben ik en waar sta ik voor?

Gineke Bossema – met als voorletters J.J. – wat staat voor Jeichina Jantina. Ik ben in 1962 geboren in Hoogezand-Sappemeer en op mijn 19de verhuisd naar Groningen waar ik Economie heb gestudeerd. Ik wilde niet in het noorden blijven hangen en ging daarom naar Amsterdam om te werken bij een accountantskantoor. Drie jaar geleden ben ik daar in Corona tijd gestopt.

Inmiddels ben ik al 5 jaar als toezichthouder betrokken bij Resto VanHarte, een organisatie die zich bezighoudt met voorkomen en bestrijden van eenzaamheid door de verbinding te leggen rond “eettafels”. Verder heb ik de afgelopen jaren projecten gedaan voor Rode Kruis en Ministerie van Financien op gebied van risicomanagement en accountancy.

Nu heb ik “eindelijk” tijd om echt met golf aan de slag te gaan.

Midden in de jaren ’90 ben ik met golf begonnen, omdat dit goed zou zijn voor je relatienetwerk en uiteindelijk in 2008 mijn GVB gehaald bij Dorhout Mees in Biddinghuizen met dank aan de onvergetelijke Henk Ketelaar.

Door de naweeën van een bacteriële infectie kon ik niet meer hardlopen en daarom in 2013 lid geworden van Amsterdam Old Course. Lid van een club betekent toch dat je vaker gaat golfen, je meedoet met wedstrijden en er meer structuur komt in je spel waardoor de resultaten beter worden en het plezier verhoogd.

Mijn kennismaking met Nunspeet is ontstaan omdat ik Ronald Gorel ergens begin deze eeuw leerde kennen via het werk. Traditioneel gingen we jaarlijks naar KLM Open om daar naar “echte professionals” te kijken. Van het een komt en ander en kwam ik via Marianne Kers in contact met de vriendinnendag op Nunspeet.

Toen mijn partner Ger en ik in 2021 op zoek waren naar een golfbaan waar je het hele jaar lekker 27 holes kunt spelen was de keuze snel gemaakt om ook lid te worden op Nunspeet. Tot op heden hebben we daar absoluut geen spijt van. Nunspeet is een mooie goed onderhouden golfbaan met grote variatie holes, perfecte oefenfaciliteiten en een actief clubleven. En dat we daar vanuit Amsterdam een uurtje voor moeten rijden – hebben we er graag voor over.

Ik vind mijzelf een ambitieuze golfster die met trainen, les en spelen haar spel probeert te verbeteren. Ik ben zowel actief bezig met het technische als mentale aspect van golf. Natuurlijk is de handicap belangrijk, maar te vaak wordt mijn plezier hierdoor bedorven. Jammer en niet zo slim. Genieten van goed samenspel in de flight, een mooie rechte afslag, een slag bij de vlag, een super chip of een geholede lange put maakt een rondje golf leuk. En ook het gesprek na het spelen, interesse tonen voor elkaar en elkaars spel hoort bij golf.

Ik doe nu een paar jaar mee op de damesdag op dinsdag en dan wil ik graag een bijdrage leveren aan de organisatie. Toen Tineke me een paar maanden geleden vroeg of ik haar rol wilde overnemen heb ik hierop ja gezegd.

Nu is het zover – vanaf dinsdag 19 september neem ik de taken over als voorzitter van de Damescommissie. Ik loop inmiddels al een paar weken mee en ben druk bezig om de relevante vaardigheden te leren onder leiding van de andere commissieleden.

De Damescommissie bestaat uit 7 enthousiaste dames die bij toerbeurt de damesdag organiseren. Iedereen doet het vol overgave en met veel enthousiasme. Tuurlijk blijven er aandachtspunten en daar gaan we mee aan de slag.

Het mooie van nieuwe leden in de commissie is dat er ruimte komt om de accenten wat te verschuiven. Alles wat een bijdrage levert aan de verbinding tussen de dames versterkt heeft wat mij betreft prioriteit. Suggesties zijn welkom. We doen het met z’n allen.

Ik heb de groep leren kennen als een enthousiaste goed golfende groep dames die volgens de regels het spel spelen. We lopen lekker door, zodat je goed in je spel komt en blijft en na de golf op terras of binnen nog even samen een drankje doen. Daar gaan we wat mij betreft gewoon mee door!!

Door |2023-10-04T09:21:25+02:0020/09/2023|Categorieën: Damesdag|2 Reacties

2 Comments

  1. Henk van ‘t Slot 21 september 2023 om 13:11 - Antwoorden

    Veel succes en plezier bij en met de dames Gineke!

  2. Jaap van Petegem 21 september 2023 om 14:50 - Antwoorden

    Welkom in de club van voorzitters en veel plezier met je nieuwe carrière-stap.

Geef een reactie