Kreziekup

Kreziekup

Wedstrijdverslag

door: Harry Klumper

De kreziekup is een toernooi met diner, aangeboden door het bestuur van onze vereniging voor al diegenen die zich belangeloos inzetten voor een van de diverse commissies. Dus potentiële vrijwilligers, willen jullie deelgenoot worden van deze gezelligheid, zet je dan in voor onze vereniging! Samen met anderen je voor iets inzetten houdt je jong, wat gezien de gemiddelde leeftijd van onze commissieleden een belangrijke factor is.

‘What is in a name’, kreziekup, dat wordt dus geen gangbaar golfspelletje. En inderdaad de evenementencommissie, dit jaar verantwoordelijk voor dit toernooi, had ons een kleurrijk parcours voorgeschoteld. Een regenboogtoernooi waarbij alle teekleuren afwisselend als afslag dienden met daarbij golfballen in de kleur van de tee. Daarbij was het ook nog de kunst geen bal kwijt te raken, aangezien een verloren bal geen punten meer kon opleveren op de desbetreffende tee en de daaropvolgende tee’s van dezelfde kleur.

Met ruim 40 deelnemers werd de lus NO bespeeld en ondanks de titel van dit toernooi werd de regenboog in het geheel niet waargenomen, integendeel een groot deel van de middag regende het gestaag, waar de meeste golfers geen liefhebber van zijn.
Een welkome warme douche, een borrel met een heerlijke flammkuchen, vervolgens een uitstekend 4-gangen diner bereidt door onze gewaardeerde kok Evert, deden de ontberingen snel vergeten.

Tijdens dit diner werd afscheid genomen van gewaardeerde commissieleden die zich kortere of langere (een aantal zelfs zo lang dat dit niet meer precies vast te stellen was) hadden ingezet voor onze vereniging. Te benoemen onder dank van onze voorzitter Coen Holstege zijn Haye Elgersma, Jan van der Ham, Gerhard Veldink, Jandaan Felderhof, Herma Keijser, Erna Alink, Henk van ‘t Slot (die van de Hakronnetjes) en tenslotte Tineke de Jager, die zelfs 21 jaar commissielid was. Als geen ander verdiende zij het om te worden verkozen tot commissielid van het jaar!

Uiteraard werden ook de dagprijzen uitgereikt. Marian Kers werd derde, Frans Roelofs tweede en ondergetekende werd eerste. Bijkomend onderdeel van de eerste prijs was niet alleen dat ik dit schrijfsel diende te produceren, tevens kreeg mijn Heerendagcommissie de twijfelachtige eer toebedeeld om de volgende kreziecup te organiseren. Ik denk dat de mannen mij dankbaar zijn? De ‘cup’ werd mij tenslotte overhandigd in de vorm van een regenboogparaplu. In ieder geval een buitengewoon handig onderdeel in elke golftas, zeker het weer tijdens dit toernooi indachtig, maar met deze plu door mijn woonplaats wandelen roept waarschijnlijk ander associaties op. Niemand zal mij herkennen als de glorieuze winnaar van de kreziecup! Eerder zal men mij zien als pleitbezorger van de lhbtqia+ gemeenschap. Niettemin zal ik hem zeker gebruiken als de krul in mijn haar het gevaar loopt onder een waterlast te bezwijken.

Evenementencommissie dank voor het organiseren van een gezellig toernooi!

Commissielid van het jaar

Afscheid en Winnaars

Door |2023-11-09T10:41:15+01:0006/11/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie