Jacht op de voorzitter

//Jacht op de voorzitter

Jacht op de voorzitter

Wedstrijdverslag

door: Jan Goemans

Voorzitter geeft visitekaartje af!

Zaterdag 24 februari speelden we de “jacht op de voorzitter”. Een vossenjacht waarin de overige spelers hun uiterste best doen om de voorzitter te verslaan.
Een beetje stressbestendig moet je daarvoor als vos natuurlijk wel zijn, maar dat komt sowieso goed van pas in de rol van voorzitter binnen de vereniging.
Uiteindelijk zien alle deelnemers op elke hole opnieuw wat jij ervan hebt gemaakt. Je wilt toch een beetje goed voor de dag komen.
Voor Coen dus vandaag de uitdaging om op elke hole een goede score neer te zetten en zoveel mogelijk spelers achter zich te houden.
En dat is hem uitstekend gelukt! Van de 40 deelnemers wisten slechts 2 spelers Coen met één slag te verslaan; één deelnemer speelde gelijk met hem en de rest liet hij achter zich. Dus petje af voor Coen.

Nu had ik tijdens de Heerendag ook net tegen Coen gematchplayed en ervaren dat hij een zwakke eerste negen speelde en een sterke tweede negen; ik was dus benieuwd hoe het vandaag zou gaan.
Vol goede moed dus begonnen aan deze wedstrijd, maar sloeg mijn eerste bal in het water op Oost 1, net als Annie van Norel, mijn flightgenoot. Mijn andere flightgenoot Tiny Coens legde hem netjes midden fairway.
Coen’s eerste negen waren sterk en ik stond slechts -1 toen we afsloegen op Zuid 1, net als Annie.
We hadden het idee dat er nog veel mogelijk was, maar die illusie werd snel de grond ingeboord toen we zagen dat Coen een birdie had gemaakt. Uit de opmerking op het briefje concludeerden wij dat de marker van Coen dit ook een “ongepaste” score vond.
Aan het eind kwam ik uit op een score van -1 samen met nog minstens zes anderen en via card matching bleek dat de 7e prijs te betekenen en dat betekent bij de wedstrijdcommissie dat je het verslag van de wedstrijd moet maken.
Dat doe ik graag en wil Coen feliciteren met zijn uitstekende spel, waardoor de wedstrijd spannend was voor alle jagers op de vos.
En zeker wil ik Michaël Aarts (+1) feliciteren met zijn eerste prijs, Jos Schoot Uiterkamp (+1) met de tweede en Hans Verhoog (0) met de derde prijs. Zij waren de enigen die Coen enigszins konden bijbenen.

Tijdens de prijsuitreiking werd ons uit de doeken gedaan dat de gymnastische oefeningen van rekken en strekken van de dag tevoren moeten hebben bijgedragen aan de goede score van Coen. Hij had een halve dag opgevouwen in een aanrechtkastje gezeten om een lekkende waterleiding te repareren!

Natuurlijk wil ik mijn flightgenoten, Annie en Tiny, hartelijk danken voor een gezellige dag.
Tijdens de nazit, voor de prijsuitreiking, mochten we ook nog genieten van een broodje rookworst, dat ons werd aangeboden door de wedstrijdcommissie.
Al met al weer een heerlijke dag die al jaren een mooie traditie is en waarvoor we de wedstrijdcommissie hartelijk danken.

De winnaars

Zuid Noord

POSSPELERSCORE
1Michaël Aarts+1
2Jos Schoot Uiterkamp+1
3Hans Verhoog0
4𓃦 Coen Holstege0
5Maarten Horsman-1
6Anouck Hage-1
7Jan Goemans-1
8Thom Holstege-1
9Robert van de Riet-1
10Jan Willem Schiltman-1
Door |2024-04-17T18:52:32+02:0027/02/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie