De Homar Trofee

//De Homar Trofee

De Homar Trofee

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

Traditiegetrouw wordt sinds jaren de wedstrijd om de Homar Trofee gespeeld. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van een zeer gewaardeerde sponsor van de Heerendag, namelijk de firma Homar bv.

Voor diegene die onbekend zijn met Homar, het familiebedrijf handelt in kranen. Nu denken jullie die kunnen we ook bij de Gamma kopen, maar dat zijn waterkranen en bij Homar draait het om HIJSkranen. Later volgt een uitleg over de historie.

61 Heeren hadden ingeschreven voor de wedstrijd en trotseerden de constante miezerregen om een goede score neer te zetten en een kans te maken voor de specials zoals de neary en de gewilde 2’s pot. Ondanks de weersomstandigheden werd er toch nog redelijk gescoord en uiteindelijk viel de regen ook wel mee, er stond in ieder geval geen wind dus er kon beschutting onder de paraplu gezocht worden. Een van mijn flightgenoten, Jan van Rooijen, had hoegenaamd geen hinder van de nattigheid, want vooral op de tweede negen scoorde hij de ene driepunter na de andere en viel dan ook terecht in de prijzen. Dat heb je met die beroepsmilitairen, die zijn gewend om in alle weersomstandigheden hun mannetje te staan. Zelf prefereer ik als tropenmens toch het zomerzonnetje.

Toen alle flights binnen waren en iedereen opgefrist en in een droog pak gestoken in het restaurant aanwezig was, nodigde Coen ons namens Homar uit voor de borrel in de bar van de Putter voorafgaande aan het diner. Daar kon gezellig nagepraat worden over alle gemiste puttjes, geraakte bomen en afzwaaiers.

We werden verrast met een Indonesisch buffet en de kenners weten dat Evert en zijn brigade daar altijd veel werk van maken en een heerlijke rijsttafel voor ons neerzetten. Ik denk dat veel Heeren het met mij eens zijn dat het ook deze keer weer verrukkelijk was.

Nadat de buikjes vol waren gegeten werd het tijd voor belangrijke zaken, namelijk het uitreiken der prijzen. Coen begon met een dankwoord aan de firma Homar, vertegenwoordigd door de beide directieleden, Bram Senior en Bram Junior ten Hove, voor het verzorgen van deze dag en de sponsering van de felbegeerde Homar polo’s, een waar collectors item onder de Heerendag deelnemers. Coen merkte nog op dat de naam Homar toch regelmatig wordt gehoord op de Nunspeetse vooral als een geslagen bal te ver dreigt te gaan en je de kreet hoort: Homaaaar!!!! Zelf maak ik mij daar ook wel schuldig aan, maar ik heb dan blijkbaar een ongehoorzame bal, die zelfs al staat er Homar op er zich niks van aantrekt en gewoon zijn weg vervolgt. De uitreiking van de specials werd door Coen verzorgd en daar kwam een unforced error bij de 2’s pot aan het licht, Jan ten Have was over het hoofd gezien, maar door adequaat ingrijpen van Jan Goemans kwam alles in orde. Zo gaat dat bij de Heerendag, dat wordt gewoon opgelost.

Bram Junior nam de microfoon over van Coen en vertelde over de historie van Homar en de lange relatie van Homar met De Nunspeetse. Sinds 2004 sponsort Homar de Nunspeetse golfvereniging. Het bedrijf is in 1968 opgericht door de ouders van Senior, Bram en Jet, en handelde in de beginjaren vooral in dumpvoertuigen. Het ouderlijk huis staat naast de tee-box van Noord 3 dat gesponsord wordt door Homar en ter nagedachtenis aan Jet ten Hove naar haar is vernoemd wat jullie kunnen lezen op de dames tee-box. Zoals gezegd, Homar handelt in gebruikte hijskranen, koopt ze in en verkoopt ze over de gehele wereld. Of dat nu telescoop ruw-terrein of truckkranen zijn of rupskranen met vakwerkgiek, van 20 tot 800 ton.
Ik weet uit ervaring dat vooral het transport van de zware jongens een heel gedoe is met verschepingen en speciaal wegtransport en al het papierwerk voor in- en uitvoer. Maar daar hebben ze bij Homar wel kaas van gegeten want de zaken gaan voorspoedig. En dat is heel goed voor het Instituut Heerendag, want Bram Junior kwam met het goede nieuws dat Homar de sponsoring voortzet.

Speciaal voor de mooi weer spelers wordt de speeldatum van de Homar Trofee naar voren gehaald, waarschijnlijk ergens in september. Dus we kunnen volgend jaar allemaal weer proberen een Homar polo te bemachtigen.

Iedereen was benieuwd naar de uitslag van de beide lussen en wie er de uiteindelijke overall winnaar zou worden. Dat bleek Marcel Scholten te zijn die de Homar Trofee, zijnde een schaalmodel van een kraan, overhandigd kreeg door Bram Junior. Marcel bedankte de heren van Homar voor het mogelijk maken van deze dag en alle sponsoring.

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar.

De winnaars

Oost Zuid

VolgordeNaamScore
1Jaap Schipper37
2Ed van Went36lst9:19
3Cris Bijkers36lst9:17
4Eric Tamminga34
5Bart de Wilde33

Noord Oost

VolgordeNaamScore
1Johan Smit41
2Marcel Scholten39
3Jan van Rooijen37lst9:21
4Henk Kaspers37lst9:18
5Alle de Wit35
Door |2023-10-28T23:00:50+02:0028/10/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie