Het Wel&Wee van Heren senioren 1 – 27 holes

//Het Wel&Wee van Heren senioren 1 – 27 holes

Het Wel&Wee van Heren senioren 1 – 27 holes

Wedstrijdverslag

door: Kees van der Ham

Met neus(haar)lengte voorsprong.

Vrijdag 5 mei. Bevrijdingsdag.

Vrij van iedere vorm van spanning togen wij ‘s morgens naar de prachtige baan van De Rosendaelsche bij Arnhem. Captain Jan van de Craats had immers gezegd: “Boys (zo pleegt hij ons te noemen), het thema van vandaag is genieten! Geniet van deze prachtige locatie, het spel en de gezelligheid”. Dus waar zouden wij ons druk over maken?!

We stonden in wedstrijdpunten precies gelijk met onze naaste concurrent: De Pan……….. Slechts één partijpunt (zeg maar doelgemiddelde) voorsprong……….. Onze belagers stonden tot de tanden gewapend klaar om Anderstein in “de pan” te hakken. Een zo groot mogelijke overwinning op Zeewolde, dat degradatie probeerde te ontlopen, was derhalve noodzakelijk………. Dus nogmaals, waar zouden wij ons druk over maken? Maar goed dat we toen nog niet wisten hoe bloedstollend de afloop van deze competitie zou worden. Persoonlijk zou ik “geen bal meer geslagen hebben”.

Aangekomen op de laatste green bleek De Pan met 17 – 1 gewonnen te hebben en lag het lot in de handen van Marcel. Zijn laatste putt was noodzakelijk om uitzicht te houden op het kampioenschap!!! Toen die in de hole verdween kwamen we uit op 16 – 2 en moest er gerekend worden tot 3 cijfers achter de komma om tot een beslissing te komen.

Gelijk in wedstrijdpunten; gelijk in partijpunten; in de onderlinge wedstrijd was het ook gelijk geweest (9 – 9); zelfs in de singles: 6 – 6. Uiteindelijk moest onze referee Ronald er aan te pas komen om de tegenstanders, die net de polonaise hadden ingezet op het terras, te overtuigen dat wij het waren die naar de Hoofdklasse zouden gaan!! En dat op basis van enkele meer gewonnen holes in de onderlinge ontmoeting in de singles. De voorsprong was minder dan de spreekwoordelijk neuslengte. Het was niet meer dan een neushaarlengte!Tijdens het diner toonden onze tegenstanders zich waardige verliezers en volgden lovende woorden van alle captains.

Captain Rob van Zeewolde had voor de zekerheid maar liefst vijf speeches voorbereid gezien alle denkbare scenario’s. Captain Eef (Anderstein) kroonde Jan zelfs tot koning! Het werd een waar kampioensfeest.

Wat ik persoonlijk het mooiste vond aan deze competitie was dat de bijdrage van ieder teamlid essentieel is geweest. We hadden geen enkel punt kunnen missen. Vanaf de ruime overwinning in de eerste single van Alle, het zwaarbevochten punt in het captainsduel tussen Jan en Eef, de steady overwinningen van Vic en Jan Daan, de gehalfde dubbel van Marcel en Kees na een achterstand van dormi 2, tot en met de beslissende putt van Marcel op de laatste hole!

Teamgenoten, bedankt voor deze prachtige competitie!

Op naar de Hoofdklasse!

Het team

De stand

De (tussen)stand in de poule vind je hier.

Door |2023-05-16T09:47:58+02:0015/05/2023|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie